Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Ιστορίες του Μέλλοντος - Συλλογικό

  Ιστορίες του Μέλλοντος – Συλλογικό

  -

  Ιστορίες του μέλλοντος

  Προσωπική άποψη: Νάντια Κίσκα

  Το ποθούσα καιρό. Βασικά, από την πρώτη μέρα που το είδα. Κάτι το εξώφυλλο, κάτι το θέμα, κάτι το ότι θέλω περισσότερα “μικρά” βιβλία γιατί με έχουν κουράσει τα μεγαθήρια, βρέθηκε στα χέρια μου. Ξέρετε τη φράση “η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή”; Ε, αυτό έγινε.

  “Από τότε που θυμόταν τον εαυτό του, είχε εμμονή με τα βατράχια. Στο ενυδρείο του πάντα υπήρχαν γόνοι. Γυρίνοι, που τους τάιζε διάφορα, αλλά αυτοί λάτρευαν το αίμα του. Το είχε διαπιστώσει όταν, κατά λάθος, είχε τραυματιστεί και μερικές σταγόνες είχαν καταλήξει στο ενυδρείο.”

  Δυσοίωνο, Δυστοπικό, γεμάτο φαντασία και φόβο.

  Το “Ιστορίες του μέλλοντος” περιέχει διηγήματα των αποφοίτων του εργαστηρίου Imaginarium που λειτουργεί κάτω από τη στέγη των εκδόσεων iWrite.

  Τα συλλογικά έργα λατρεύω να τα μισώ. Πιστεύω ότι όσοι περισσότεροι συγγραφείς παίρνουν μέρος σε αυτά και όσες λιγότερες σελίδες πιάνει κάθε ιστορία, κάτι θα χάσεις. Μα λίγο οι ήρωες θα είναι μονοεπίπεδοι, μα η ιστορία δεν θα αποδοθεί σωστά, τέλος πάντων ότι κάτι θα πάει λάθος.

  Το συγκεκριμένο το λατρεύω. Δεν θα μιλήσω για καμία από τις ιστορίες για να αποφύγω τα σπόιλερ, απλά θα σας αναφέρω ότι η δεύτερη και η τελευταία είναι οι αγαπημένες μου.

  Έτυχε, ωστόσο, η ανάγνωσή του να συμπέσει με τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, κάνοντάς με να δεθώ ακόμα περισσότερο με την πρώτη ιστορία.

  “Το απόγευμα πέρασε ανέμελα. Αφού ο Αλέξανδρος τελείωσε το φαγητό του δίπλα της, έπλυνε τα πιάτα, έβαλε τους φακούς τρισδιάστατης όρασης και είδαν μερικές ταινίες μικρού μήκους”

  Το εξώφυλλο είναι υπέροχο και ήταν ο λόγος που το αγόρασα εξαρχής – δεν περιμένεις κάτι λιγότερο από τις εκδόσεις iWrite εξάλλου.

  Ιστορίες του Μέλλοντος

  Η δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά στο εργαστήρι είναι εντυπωσιακή και η φαντασία τους συναρπάζει. Ανατρίχιασα, σιχάθηκα, έκλαψα και πόνεσα με καθεμιά ιστορία ξεχωριστά, αν και η πρώτη με διέλυσε περισσότερο από όλες.

  Είναι καλογραμμένο, και η επιμέλεια της κυρίας Τσιρέλη αξιοσημείωτη.

  Υπέροχο βιβλίο, που σου δίνει μια εικόνα του δυσοίωνου μέλλοντος που η ανθρωπότητα -ίσως- καλεστεί να αντιμετωπίσει. Σε βάζει σε σκέψεις για την οικολογία, τα δικαιώματα των ανθρώπων, τους Θεούς, τους μύθους και την εξάρτηση από την τεχνολογία. Μακάρι να είχε άλλες τόσες σελίδες.

  Περίληψη: Τι γίνεται όταν η τεχνολογία αψηφά την ανθρώπινη ηθική; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα πείραμα ξεφεύγει από τα όρια ασφαλείας; Τι γίνεται όταν η επιστήμη χρησιμοποιείται για υπόγειους σκοπούς και στρέφεται ενάντια στον άνθρωπο; Πώς, άραγε, θα μοιάζει ένα μέλλον χωρίς ζώα και φυτά; Ως πού είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος κυνηγώντας άπληστα την ουτοπική αθανασία;

  Η σύγχρονη λογοτεχνία φαντασίας οφείλει να προβληματίζει και να δίνει τροφή για σκέψη. Δεκατρείς συγγραφείς μάς ταξιδεύουν σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, θέτουν διλήμματα και προβληματισμούς, δίδοντας στην επιστημονική φαντασία μια ρεαλιστική διάσταση. Εξάλλου, η επιστημονική φαντασία του σήμερα, είναι η πραγματικότητα του αύριο.

  Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο του Imaginarium!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ιστορίες του Μέλλοντος

  Συγγραφέας: Χρυσάνθη Βουδούρη, Χαράλαµπος Δρουκόπουλος, Ειρήνη-Αλεξάνδρα Καζαντζάνη, Δέσποινα Καµαριώτη, Ιωάννα Μαγοπούλου, Στέλιος Μαρµελούδης, Βασίλης Μοτσιόλας-Παπαστογιαννίδης, Γιώργος Μπάρδας, Δηµήτρης Μπέττας, Αρετή Πούλιου, Ιωάννης Σαββίδης, Σιµωνίδης Φλέσσας, Βασιλική Χαλιαµπάλια.

  Σελίδες: 184

  Εκδοτικός οίκος: Πηγή

  ISBN: 978-960-626-141-1

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here