Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Αποσπάσματα Κεχριμπαρένια Έρημος - Ο Δράκος της Πρέσπας ΙΙ (απόσπασμα) - Ιωάννα Μπουραζοπούλου

  Κεχριμπαρένια Έρημος – Ο Δράκος της Πρέσπας ΙΙ (απόσπασμα) – Ιωάννα Μπουραζοπούλου

  -

  Κεχριμπαρένια Έρημος – Ο Δράκος της Πρέσπας ΙΙ (απόσπασμα) 

  Ιωάννα Μπουραζοπούλου

  Στη Μεγάλη Πρέσπα εμφανίζεται ένα τέρας. Η Κεχριμπαρένια Έρημος μας αφηγείται την εμφάνιση του δράκου από τη μεριά της Βόρειας Μακεδονίας.

  Κεχριμπαρένια Έρημος - Ο Δράκος της Πρέσπας ΙΙ (απόσπασμα)
  Κεχριμπαρένια Έρημος – Ο Δράκος της Πρέσπας ΙΙ (απόσπασμα)

  Η τριλογία του Δράκου της Πρέσπας αφηγείται από τρεις διαφορετικές οπτικές την εμφάνιση ενός τέρατος στη Μεγάλη Πρέσπα. Τη λίμνη που μοιράζονται τρεις μικρές χώρες ευάλωτες σε δαιμόνια και κακοδαιμονίες: η Ελλάδα, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία. Η επέλαση του θηρίου είναι σαρωτική. Κάθε χώρα ερμηνεύει διαφορετικά τις προθέσεις του μυστηριώδους εισβολέα και αναπτύσσει τη δική της δρακολογική πολιτική. Στην Κοιλάδα της Λάσπης (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Βραβείο περιοδικού Κλεψύδρα) περιγράφονται οι περιπέτειες της ελληνικής πλευράς.
  Στην Κεχριμπαρένια Έρημο η αφήγηση μας μεταφέρει στην πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας. Εκεί ο δράκος εμφανίζεται ως απόκοσμη άμμος που μετατρέπει τη λίμνη σε αδιάβατη έρημο. Οραματιστές και τυχοδιώκτες, δημαγωγοί και εγκληματίες, φιλόσοφοι και έμποροι συναγωνίζονται και συνωμοτούν στη φωλιά του. Απατηλός και απρόβλεπτος, ο δράκος προκαλεί τους ερευνητές που τον μελετούν, την αγορά που τον ορέγεται και την κοινωνία που τον ανέχεται, τον συντηρεί και τον φαντασιώνεται, αλλά ο μύθος του αρχίζει να κλονίζεται…
  Η τριλογία του Δράκου της Πρέσπας διαβάζεται με οποιαδήποτε σειρά. Κάθε βιβλίο αποκαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο δράσης και μυστηρίου, μεταφυσικών αινιγμάτων και πολιτικών δολοπλοκιών, φωτίζοντας τα λεπτά νήματα που ενώνουν τα όνειρα και τις αυταπάτες ανθρώπων και λαών.

  Στοιχεία βιβλίου

  Κεχριμπαρένια Έρημος - Ο Δράκος της Πρέσπας ΙΙ (απόσπασμα)Τίτλος: Κεχριμπαρένια Έρημος

  Σειρά: Ο Δράκος της Πρέσπας (ΙΙ)

  Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουραζοπούλου

  Εκδόσεις: Καστανιώτη

  Σελίδες: 576

  Έτος έκδοσης: 2019

  ISBN: 978-960-03-6665-5

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Προηγούμενο άρθροΝτάστιν Χόφμαν
  Επόμενο άρθροΆλικο Βελούδο – Έλενα Τζαβάρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here