Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Κριτική: ευλογία ή κατάρα

  Κριτική: ευλογία ή κατάρα

  -

  Κριτική: ευλογία ή κατάρα. Ωραία. Και τώρα έγραψες, δημιούργησες, κατασκεύασες. Και ο κόσμος το είδε, το απόκτησε, το αγόρασε, το διάβασε. Και αυτό το δημιούργημα κάποιοι το αγάπησαν, κάποιοι το συμπάθησαν και άλλοι το αγκάλιασαν.

  Γράφει η Κατερίνα ΜπάρΚα

  Ναι, αλλά υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που δεν ξετρελάθηκαν. Αδιαφόρησαν, κι ακόμα χειρότερα, το απέρριψαν φανερά και χωρίς οίκτο.

  Κριτική. Γι’ αυτήν γίνεται λόγος. Άλλοτε θετική, ενθαρρυντική κι άλλοτε επικριτική, σκληρή και άχρωμη. Ειδικά για τη δεύτερη, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Είναι τότε που σου κόβεται η φόρα, το στομάχι σφίγγεται και η αμφιβολία σε κυριεύει για το αν έκανες καλά εντέλει κι έφερες στο φως κάτι δικό σου. Αναρωτιέσαι αν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η αγωνία της δημιουργίας, τα ξενύχτια, τα δάκρυα, το τρέξιμο, μόνο και μόνο για να φτάσεις στο τέλος ν’ ακούσεις από κάποιους αρνητικά σχόλια.

  Κριτική ευλογία ή κατάρα

  Καμιά αμφιβολία είναι η απάντηση. Φυσικά και άξιζαν όλα αυτά. Φυσικά και αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω θα το ξανάκανες και φυσικά θα το ξανακάνεις. Δεν άρεσε σε κάποιους. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι σε ποιους άρεσε και ο τρόπος που εκείνοι σε δέχτηκαν. Αυτός είναι ο στόχος.

  Δεν έχει σημασία πόσα χαστούκια θα δεχτείς, πόσες τρικλοποδιές θα σε ρίξουν κάτω. Έτσι είναι ο κόσμος εκεί έξω και, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν αλλάζει. Κρινόμαστε κάθε μέρα, κάθε στιγμή για ό,τι πράττουμε κι αυτό οφείλει να αποτελεί κίνητρο για να προχωράμε παρακάτω. Σημασία έχει πού θα στρέψεις την προσοχή σου. Σημασία έχει να μη σταματάς να παράγεις, να δημιουργείς. Σημασία έχει πως πάντα πρέπει να βρίσκεις τη δύναμη να σηκώνεσαι ξανά και ξανά και ξανά.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here