Σάββατο, 4 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Μια μασέλα για τον Φόβο - Γιώργος Μπουμπούσης

  Μια μασέλα για τον Φόβο – Γιώργος Μπουμπούσης

  -

  «Μια μασέλα για τον Φόβο» είναι ο τίτλος του τρίτου βιβλίου της σειράς Τα ζωάκια των συναισθημάτων που έγραψε ο εκπαιδευτικός, ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Μπουμπούσης. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Εικονογράφος του βιβλίου η Μαρία Μανουρά. Απευθύνεται σε ηλικίες τεσσάρων ετών και άνω.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο Φόβος, ο κροκόδειλος, ζει κοντά στο ποτάμι και του αρέσει να περνάει τον χρόνο του ψαρεύοντας. Αγαπά πολύ το καλοκαίρι. Ο χειμώνας δεν είναι ιδιαίτερα αγαπημένη του εποχή, αφού βρέχει συνεχώς και εκείνος φοβάται πάρα πολύ τα μπουμπουνητά. 

  Μια χειμωνιάτικη μέρα ακούει μια είδηση που τον τρομοκρατεί. 

  «Έκτακτη είδηση: Ζωάκια των συναισθημάτων, έρχεται φοβερή κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, αστραπές και βροντές! Παρακαλούμε, μείνετε στα σπίτια σας! Μείνετε στα σπίτια σας!»

  Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, μετά από μια τέτοια είδηση, ο Φόβος δεν μπορεί να ηρεμήσει. Μόλις ξεκινά η βροχή και ακούει τα μπουμπουνητά, τα δόντια του ξεκινούν να χτυπάνε δυνατά από τον τρόμο που νιώθει…

  Το τρίτο βιβλίο της σειράς αναφέρεται στον φόβο. Ένα συναίσθημα που κατακλύζει αδιακρίτως μικρούς και μεγάλους. Ο συγγραφέας, με όπλα του τη φαντασία και το χιούμορ, γράφει μια ιστορία για να μιλήσει στα παιδιά για αυτό το συναίσθημα, που δεν είναι και από τα πιο ευχάριστα. 

  Το κείμενό του καθησυχαστικό. Δεν είναι κακό να φοβάται κάποιος. Όλοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους μας. Μικρούς ή μεγάλους. Ο φόβος, όμως, όταν γίνεται αποδεκτός αλλά και όταν τον μοιράζεσαι με φίλους, μετριάζεται. Χάνει τη δύναμή του. 

  Κείμενο και εικόνες αλληλοσυμπληρώνονται. Η εικονογράφηση σε ζωηρά χρώματα μαγνητίζει το βλέμμα των παιδιών. Ένα βιβλίο που απολαμβάνεις την ανάγνωσή του. 

  Περίληψη: Η σειρά βιβλίων «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν. Η σειρά στόχο έχει να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους: ευχάριστα και δυσάρεστα.

  Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσεις την ιστορία του Φόβου, του κροκόδειλου που ζει στο ποτάμι. Ο καημένος! Φοβάται τόσο πολύ τους κεραυνούς και τα μπουμπουνητά! Χωρίς να το θέλει, γίνεται ενοχλητικός για τους φίλους του, αφού τα μεγάλα δόντια του δημιουργούν προβλήματα κάθε φορά που τρέμουν από… φόβο!

  Στοιχεία βιβλίου

  Μια μασέλα για τον Φόβο - Γιώργος Μπουμπούσης Τίτλος: Μια μασέλα για τον Φόβο

  Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης

  Εικονογράφος: Μαρία Μανουρά

  Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική 

  ΙSBN: 978-960-563-484-1

  Σελίδες: 34

  Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ