Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020
More
  Αρχική Μουσεία Μουσείο παραμυθιού στη Λευκωσία

  Μουσείο παραμυθιού στη Λευκωσία

  -

  Μουσείο παραμυθιού στη Λευκωσία

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Λατρεύω τα παραμύθια. Σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Όταν πληροφορήθηκα ότι στην αγαπημένη μας Κύπρο -στη Λευκωσία- υπάρχει μουσείο παραμυθιού, ενθουσιάστηκα. Έψαξα, βρήκα, και σας παρουσιάζω ένα παραμυθένιο μουσείο. Καλώς ήρθατε λοιπόν στο Μουσείου του Παραμυθιού.

  Το ιδιαίτερο αυτό μουσείο, άνοιξε τις πύλες του στις 23 Φεβρουαρίου 2017. Τα παραμύθια, οι μύθοι και οι θρύλοι, συναντούν τον γραπτό λόγο της παιδικής λογοτεχνίας και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι στην παράδοση και τον πολιτισμό.

  Ο στόχος του μουσείου είναι να διασώσει αλλά και να διαδώσει τα παραμύθια, τους μύθους, τους θρύλους και τις παραδόσεις της Κύπρου και της Ελλάδας. Παράλληλα επιδιώκει να αναπτύξει τη φιλαναγνωσία αλλά και να γνωρίσει στους επισκέπτες του και άλλους πολιτισμούς.

  Οι επισκέπτες του μουσείου θα συναντήσουν σπάνια βιβλία αλλά και έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα παραμύθια. Στο μουσείο διοργανώνονται αφηγήσεις παραμυθιών, αφιερώματα σε εικονογράφους και συγγραφείς, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά και αγαπούν τα παραμύθια και τις αφηγήσεις. 

  Αν λοιπόν βρεθείτε στη Λευκωσία, μην παραλείψετε  μια επίσκεψη στο παραμυθένιο αυτό μουσείο.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here