Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2019
More
  Αρχική Μουσεία Μουσείο παραμυθιού στη Λευκωσία

  Μουσείο παραμυθιού στη Λευκωσία

  -

  Μουσείο παραμυθιού στη Λευκωσία

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Λατρεύω τα παραμύθια. Σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Όταν πληροφορήθηκα ότι στην αγαπημένη μας Κύπρο -στη Λευκωσία- υπάρχει μουσείο παραμυθιού, ενθουσιάστηκα. Έψαξα, βρήκα, και σας παρουσιάζω ένα παραμυθένιο μουσείο. Καλώς ήρθατε λοιπόν στο Μουσείου του Παραμυθιού.

  Το ιδιαίτερο αυτό μουσείο, άνοιξε τις πύλες του στις 23 Φεβρουαρίου 2017. Τα παραμύθια, οι μύθοι και οι θρύλοι, συναντούν τον γραπτό λόγο της παιδικής λογοτεχνίας και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι στην παράδοση και τον πολιτισμό.

  Ο στόχος του μουσείου είναι να διασώσει αλλά και να διαδώσει τα παραμύθια, τους μύθους, τους θρύλους και τις παραδόσεις της Κύπρου και της Ελλάδας. Παράλληλα επιδιώκει να αναπτύξει τη φιλαναγνωσία αλλά και να γνωρίσει στους επισκέπτες του και άλλους πολιτισμούς.

  Οι επισκέπτες του μουσείου θα συναντήσουν σπάνια βιβλία αλλά και έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα παραμύθια. Στο μουσείο διοργανώνονται αφηγήσεις παραμυθιών, αφιερώματα σε εικονογράφους και συγγραφείς, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά και αγαπούν τα παραμύθια και τις αφηγήσεις. 

  Αν λοιπόν βρεθείτε στη Λευκωσία, μην παραλείψετε  μια επίσκεψη στο παραμυθένιο αυτό μουσείο.

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών 3
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση