Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Μύθοι, ιστορίες, παραμύθια, παροιμίες με φίλους φτερωτούς - Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Μύθοι, ιστορίες, παραμύθια, παροιμίες με φίλους φτερωτούς – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  -

  Από τις Εκδόσεις Σαββάλας κυκλοφορεί ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη με τίτλο «Μύθοι, ιστορίες, παραμύθια, παροιμίες με φίλους φτερωτούς».

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  H συγγραφέας παρουσιάζει θρύλους, μύθους, ιστορίες, ποιήματα και παροιμίες με ήρωες πουλιά και έντομα που αγαπάμε. Γνωστά σε μας ή και λιγότερο γνωστά, το βιβλίο παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες στους αναγνώστες.

  Πολλά είναι τα πουλιά για τα οποία επέλεξε η συγγραφέας να μας μιλήσει. Η κότα, η αλκυόνη, ο γλάρος, το περιστέρι, ο αετός, η κίσσα, ο κούκος, ο κύκνος, η καρδερίνα, είναι μερικά από αυτά που οι αναγνώστες θα συναντήσουν στις σελίδες του βιβλίου.

  Οι άνθρωποι γνώρισαν το περιστέρι χιλιάδες χρόνια προ Χριστού. Πριν όμως το γνωρίσουν οι άνθρωποι, το πουλί ζούσε άγνωστο στα δάση, όπως τα άλλα αγριοπούλια.

  Ένα βιβλίο που, στα χέρια εκπαιδευτικών κυρίως, μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό εργαλείο για να γνωρίσουν τα παιδιά ιστορίες από τη λαϊκή μας παράδοση που σχετίζονται με πουλιά και έντομα που ζουν στη χώρα μας, να τα ζωγραφίσουν, να μάθουν παροιμίες, ποιήματα και φράσεις που αναφέρονται σ’ αυτά.

  «Του στοίχισε ο κούκος αηδόνι» λένε για όποιον ακριβοπληρώνει κάτι που δεν έχει μεγάλη αξία. Όποια κακόφωνη νομίζει πως τραγουδά ωραία τη λένε καρακαηδόνα, ενώ εκείνη που έχει ωραία φωνή τη λένε αηδονόλαλη. Αν είναι μάλιστα και όμορφη, λένε πως έχει αηδονιού λαλιά και πέρδικας καμάρι.

  Σίγουρα όμως το βιβλίο αυτό μπορεί να γίνει μια καλή παρέα για όλη την οικογένεια. Περιέχει πολλούς μύθους και λαϊκά παραμύθια που θα διαβαστούν πολλές φορές, ιδιαίτερα τα βράδια του χειμώνα ή ακόμη και λίγο πριν τον ύπνο. Είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα για δώρο. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα ανοιγοκλείσει πολλές φορές. Απευθύνεται σε ηλικίες 8+.

  Περίληψη: Το βιβλίο αυτό στοχεύει να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια μαθητών και εκπαιδευτικών για εργασίες ή μελέτες αλλά και για διαθεματικές προσεγγίσεις. Λαϊκές παραδόσεις αλλά και μυθολογικές διηγήσεις για το τι ήταν πριν μεταμορφωθούν γνωστά μας πουλιά, παροιμίες και παροιμιακές φράσεις, παραμύθια, σχετικοί μύθοι, ασυνήθιστες πληροφορίες και ποιήματα για καθένα απ’ αυτά αποτελούν το περιεχόμενό του.

  Στοιχεία βιβλίου

  Μύθοι, ιστορίες, παραμύθια, παροιμίες με φίλους φτερωτούς - Γιολάντα Τσορώνη- ΓεωργιάδηΤίτλος: Μύθοι, ιστορίες, παραμύθια, παροιμίες με φίλους φτερωτούς

  Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Εκδόσεις: Σαββάλας 

  ISBN: 9789604930135

  Σελίδες: 255

  Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2010

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here