Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Ο Άνιχνος - Σπυριδούλα Μπορμπίλη

  Ο Άνιχνος – Σπυριδούλα Μπορμπίλη

  -

  Ο Άνιχνος – Σπυριδούλα Μπορμπίλη

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως και εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής Σπυριδούλας Μπιρμπίλη «Ο Άνιχνος», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση. Ανήκει στη σειρά Πολύχρωμοι Χαρταετοί και απευθύνεται σε ηλικίες από έξι ως εννιά ετών. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Ναταλίας Καπατσούλια.

  Η συγγραφέας, με την ιστορία της, μας ταξιδεύει στην έρημο και μας γνωρίζει τον ήρωά της. Τον Άνιχνο. Ένα αγόρι που δεν αφήνει ίχνη και είναι πολύ εύκολο να χαθεί.

  Για να αποφύγει κάτι τέτοιο, μαθαίνει να ακολουθεί άλλους ανθρώπους, και μάλιστα χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Τελειώνοντας το σχολείο, γνωρίζει να μετρά, να γράφει και να διαβάζει. Μα πρέπει να σκεφτεί τι επάγγελμα θα κάνει στη ζωή του.

  Μ’ ένα τέτοιο ελάττωμα, μια τέτοια μικρή ανωμαλία, μονάχα δύο επαγγέλματα θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του, κατέληξε η μητέρα του ύστερα από πολλή σκέψη. Πρώτο και καλύτερο, ακόλουθος! Αν έπρεπε ν’ ακολουθεί κάποιον, τότε δεν θα χρειαζόταν να έχει ο ίδιος ίχνη. Το κακό είναι ότι όλοι στον τόπο του ήταν φτωχοί και φιλήσυχοι άνθρωποι. Δεν χρειάζονταν ακόλουθο, αλλά ούτε και μπορούσαν να πληρώνουν για μια τέτοια πολυτέλεια.

  Αποφασίζει να ακολουθήσει τον πρώτο διαβάτη που θα συναντήσει, με την ελπίδα να βρει τη μελλοντική του δουλειά.

  Θα ακολουθήσει για καιρό έναν παράξενο ταξιδιώτη, και σε αυτή την κοινή τους πορεία, θα μάθει πολλά. Θα καταφέρει να βρει τον δικό του δρόμο ή θα συνεχίσει μια ζωή να ακολουθεί τα ίχνη των άλλων;

  Ο Άνιχνος – Σπυριδούλα Μπορμπίλη

  Ένα όμορφο παραμύθι με πολλά μηνύματα προσφέρει στους αναγνώστες της η συγγραφέας. Μια ιστορία για το ταξίδι που όλοι κάνουμε προς την ενηλικίωση. Ένα ταξίδι που περιλαμβάνει εμπόδια, δυσκολίες. Άλλες φορές ο δρόμος είναι πιο εύκολος κι άλλοτε πάλι δύσβατος και απαιτείται υπομονή και επιμονή, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Το τι ίχνη θα αφήσουμε πίσω μας εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνουμε.

  Περίληψη: Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια έρημο γεννιέται και μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς ίχνη! Μα, αν δεν αφήνεις ίχνη στην έρημο, είναι εύκολο να χαθείς. Όταν ο Άνιχνος τελειώνει το σχολείο, αποφασίζει ν’ ακολουθήσει τον πρώτο περαστικό, μήπως κι έτσι βρει τον δρόμο του.

  Ποιος είναι όμως ο παράξενος ταξιδιώτης και πού πηγαίνει; Ποια είναι η ιστορία του ελέφαντα με τα αθλητικά παπούτσια και το φτερό στρουθοκαμήλου στο κεφάλι; Ο Άνιχνος αναζητά τον δρόμο του παρά τις δυσκολίες. Tελικά θα βρει τον δικό του θησαυρό μέσα στα παραμύθια;

  Ένα παραμύθι για το ταξίδι προς την ενηλικίωση και τα ίχνη που διαλέγει ο καθένας μας για οδηγό του.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Άνιχνος

  Συγγραφέας : Σπυριδούλα Μπορμπίλη

  Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

  Εκδόσεις: Διάπλαση

  ISBN: 978-960-567-174-7

  Ημ. Έκδοσης: 02/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here