Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΛόγω ΤεχνώνΤα Νόστιμα Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας: Τόμος 1 VEGAN - Όλγα Γ....

  Τα Νόστιμα Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας: Τόμος 1 VEGAN – Όλγα Γ. & Τάνυα Μαρία Γεριτσίδου

  -

  Τα Νόστιμα Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας από τις Εκδόσεις MindPower. Ένα βιβλίο με 300 και πάνω συνταγές, ό,τι πρέπει για αρχάριους στην κουζίνα, αλλά και μανούλες που ξεκινάνε το ταξίδι της κουζίνας, τόσο για εκείνες όσο και για την οικογένειά τους. Τι πιο όμορφο από μαμαδίστικες συνταγές που θα αφήσουν όμορφες αναμνήσεις στα παιδάκια μας!

  Φιλευσπλαχνική κουζίνα χωρίς βαρβαρότητα-βαναυσότητα, Τόμος 1
  Κατάλληλα για vegan & Σαρακοστή

  Προσωπική άποψη: Ειρήνη Παπαδοπούλου

  Οι πρώτες σελίδες είναι αφιερωμένες στα χαρακτηριστικά της μετανεωτερικής διατροφής, τη σημασία της Σαρακοστής, και το πόσο επηρεάστηκε η ελληνική κοινωνία από τη διατροφή. Μια όμορφη περιγραφή για τη φυτοφαγία στην ελληνική κοινωνία, μια αναλυτική εισαγωγή που στόχο έχει να μας μυήσει στην ελληνική κουλτούρα και την οικολογική διατροφή. Αναλύει όμορφα τη χρησιμότητα της νηστείας από πολλές απόψεις -όχι μόνο τη θρησκευτική- και μας παρουσιάζει διαχρονικά τα στάδια και την εξέλιξη της μαγειρικής.

  Απολαύστε πάνω από 300 συνταγές της παραδοσιακής, σύγχρονης, και μετανεωτερικής Ελληνικής Κουζίνας, όπως τη βιώσαμε και τη βιώνουμε από τα χέρια της γιαγιάς, της μαμάς και κάθε “καλής νοικοκυράς και νοικοκύρη”.

  Με εύκολα, αναλυτικά βήματα και τα μυστικά και ‘κόλπα’ που θα κάνουν έμπειρο από την πρώτη στιγμή και τον πιο αρχάριο της κουζίνας!

  Μας εξιστορεί τις ρίζες της ελληνικής κουλτούρας στο φαγητό. Μας παραθέτει ανάλυση του τροφικού λεξιλογίου, ιδανικό για αρχάριους. Έχει εύκολα αναλυτικά βήματα και μυστικά κόλπα, που θα μας κάνουν εξπέρ στην κουζίνα με απλά βήματα. Το ευρετήριο είναι χωρισμένο σε συνταγές κατά περίπτωση που μας βοηθάει να βρούμε εύκολα κάθε συνταγή.

  Στόχος αυτής της σειράς πονημάτων είναι αφ’ ενός η συνέχεια των διατροφικών πολιτιστικών και πολιτισμικών συνηθειών του Λαού μας όπως μας κληρονομήθηκαν και αφ’ ετέρου η αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και ευθυγράμμισή τους με τις τάσεις που διαφαίνονται ότι παγκοσμίως αρχίζουν να διέπουν τη Μετανεωτερική Εποχή της Ανθρωπότητας, η οποία γεννήθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες της παρελθούσας Νεωτερικής εποχής και ξεκίνησε με τον 21ο μ.Χ. αιώνα.

  Ένα μεγάλο βιβλίο -βίβλος μαγειρικής- που μας παρουσιάζει την ανάγκη για υγιή, σπιτική και φιλική προς το περιβάλλον μαγειρική με ρίζες στην παράδοση. Είναι ανάγκη όλων μας να μαγειρεύουμε ή να τρώμε όπως όταν ήμασταν παιδιά. Η ανάγκη της μαμαδίστικης γεύσης είναι ανάγκη όλων μας. Το μόνο που ίσως αισθάνθηκα ότι μου λείπει σε έναν τόσο υπέροχο μαγειρικό οδηγό είναι οι φωτογραφίες έτοιμων συνταγών που θα ήταν σαν μαγειρικό ταξίδι στη γεύση και θα βοηθούσε ακόμα πιο πολύ τους αρχάριους και μη της κουζίνας.

  Συνταγές για όλα τα γούστα. Για επιδόρπια, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, με οδηγίες και σημειώσεις που βοηθούν στο καλύτερο αποτέλεσμα.

  Επιτομή της μεσογειακής διατροφής και κουζίνας, που εξασφαλίζει με σιγουριά τη νοστιμιά στο καθημερινό, γιορτινό και κυριακάτικο τραπέζι κάθε νοικοκυράς, μαμάς και κάθε αρχάριου σεφ.

  Μπήκα στον πειρασμό και έφτιαξα κάποιες από τις συνταγές των σνακ, καθόλου δύσκολες στην εκτέλεση και νόστιμες για απογευματινό ή και κολατσιό για τα μικρά μας.

  Ως μαμά γράφω και μαγειρεύω και το συνιστώ στις μανούλες που πελαγώνουν θέλοντας το τέλειο για την οικογένειά τους.

  Περίληψη: Ο πρώτος ανθρωπολογικός και εθνογραφικός μαγειρικός οδηγός της Ελληνικής διαχρονικής κουζίνας και γαστριμαργίας, όπως έχει διαμορφωθεί από την καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας κάθε κοινωνικής τάξης.

  Με πλούσια επιστημονική ενημερωτική εισαγωγή για τις βαθιές ρίζες της μαγειρικής Ελληνικής κουλτούρας και την ηθική, πολιτισμική και οικονομική έκφρασή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με περαιτέρω ανάλυση για την σημασία και χρησιμότητα της νηστείας από θρησκευτική, οικονομική και κοινωνιολογική πρακτική εφαρμογή.

  Εξερευνήστε την εξέλιξή της διατροφής αυτής διαχρονικά, την μορφή και την διαμόρφωσή της όπως εφαρμόζεται πολιτισμικά, ανθρωπολογικά και κοινωνιολογικά.

  Ανακαλύψτε την επιτομή της Μεσογειακής διατροφής, μέσα από τις εκατοντάδες συνταγές του μοναδικού αυτού οδηγού μαγειρικής, και εξασφαλίστε για εσάς και την οικογένειά σας υγεία, ευεξία, οικονομία, πρακτικότητα και νοστιμιά για το καθημερινό, κυριακάτικο και εορταστικό τραπέζι σας!

  Για ψαγμένους λάτρεις της μαγειρικής και της κουλτούρας!

  Στοιχεία βιβλίου

  Τα Νόστιμα Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας: Τόμος 1 VEGAN – Όλγα Γ. & Τάνυα Μαρία Γεριτσίδου

  Τίτλος: Τα Νόστιμα Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας, Τόμος 1 VEGAN

  Συγγραφείς: Όλγα Γ. Γεριτσίδου & Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου

  Εκδόσεις: MindPower

  ΙSBN: 978-960-6616-52-5

  Σελίδες: 796

  Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος 2021

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ