Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Αρκούδος και το πιάνο - David Litchfield

  Ο Αρκούδος και το πιάνο – David Litchfield

  -

  Ο Αρκούδος και το πιάνο

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Αυτό που σε συναρπάζει στο βιβλίο «Ο Αρκούδος και το πιάνο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, είναι η ΥΠΕΡΟΧΗ εικονογράφησή του. Συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, ο David Litchfield.

  Το βιβλίο έχει αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, και δικαίως. Πρόκειται για ένα βιβλίο που κυριαρχεί η πανέμορφη εικονογράφηση του Litchfield και το κείμενο καταλαμβάνει μικρότερο χώρο. Κάποιες φορές όμως, αρκούν μόνο μερικές λέξεις για να πουν πολλά!

  Ήρωας του βιβλίου είναι ένας αρκούδος που βρίσκει ένα πιάνο μέσα στο δάσος. Με τον καιρό, χωρίς να το βάζει κάτω, ο αρκούδος μαθαίνει να παίζει και να μαγεύει τους φίλους του με την υπέροχη μουσική του. Μέχρι που ένας μπαμπάς με την κόρη του, τον ανακαλύπτουν και του προσφέρουν την ευκαιρία να έρθει σε μια μεγάλη πόλη και να γίνει σπουδαίος μουσικός.

  Ο αρκούδος ήξερε πως, αν έφευγε από το δάσος, θα έλειπε πολύ από τους φίλους του. Όμως ήθελε να ανακαλύψει τον κόσμο πέρα από το δάσος, να ακούσει κι άλλες μουσικές και να γίνει ένας πολύ καλός πιανίστας.

  Ο Αρκούδος και το Πιάνο

  Ο αρκούδος θα κυνηγήσει το όνειρό του, θα γνωρίσει τη δόξα στην πόλη, αλλά κάποια στιγμή θα νιώσει μια μεγάλη νοσταλγία για το δάσος και τότε…

  Ένα υπέροχο βιβλίο, που προτρέπει τους αναγνώστες να ακολουθούν τα όνειρά τους χωρίς φόβο για το άγνωστο που θα συναντήσουν στο δρόμο τους. Αναφέρεται στη μαγεία της μουσικής, στην πραγματική και ουσιαστική φιλία.

  Ένα βιβλίο που θυμίζει σε όλους εμάς ότι όσα κι αν έχουμε καταφέρει στη ζωή μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας και τους ανθρώπους που μας στήριξαν στην πορεία για την πραγματοποίηση των ονείρων μας.

  Tο βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 5+ αλλά μπορεί να διαβαστεί και από ενήλικο κοινό. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε.

  Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το παιδαγωγικό υλικό που θα βρείτε στη σελίδα του εκδοτικού, βασισμένο στο βιβλίο «Ο Αρκούδος και το Πιάνο».

  Περίληψη: Μια μέρα, μέσα στο δάσος, ένα μικρό αρκουδάκι ανακάλυψε κάτι που δεν είχε ξαναδεί ποτέ.
  «Τι είναι άραγε αυτό το παράξενο πράγμα;» σκέφτηκε.
  Και άπλωσε διστακτικά την πατούσα του για να το αγγίξει.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος:  Ο Αρκούδος και το Πιάνο

  Συγγραφέας: David Litchfield

  Εικονογράφος: David Litchfield

  Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

  ISBN: 9786185049522

  Ημ. Έκδοσης: 27/09/2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here