Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία - Antonie Schneider

  Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία – Antonie Schneider

  -

  Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία». Συγγραφέας του βιβλίου η Άντονι Σνάιντερ και εικονογράφος του η Σουζάνε Στράσερ. Η μετάφραση είναι της συγγραφέως Μαρίας Σούμπερτ.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο που αναφέρεται στην αναζήτηση της ευτυχίας. Η ευτυχία είναι το πολυπόθητο αγαθό που όλοι αναζητούν καθημερινά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι με τα απλά πράγματα και άλλοι που δεν βρίσκουν τίποτα στη ζωή τους που μπορεί να τους δώσει χαρά και ευτυχία.

  Ο κύριος Ευτύχης είναι ακριβώς ο άνθρωπος που χαίρεται με απλά, καθημερινά πράγματα. Με τον ήλιο που κάθε πρωί ανατέλλει, με τα αστέρια και το φεγγάρι που ξεπροβάλλουν στον ουρανό τη νύχτα. Αγαπάει όλες τις εποχές του χρόνου, σφυρίζει στα πουλιά και φυτεύει λουλούδια στον κήπο του σπιτιού του.

  Δίπλα του ακριβώς μένει η κυρία Δυστυχία, που είναι ακριβώς το αντίθετο από τον συμπαθέστατο γείτονά της.

  Εδώ και καιρό είχε την αίσθηση πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο σπίτι της. «Ο κύριος Ευτύχης πρέπει να φύγει», είπε η κυρία Δυστυχία. Και σκεφτόταν διάφορους τρόπους για να το καταφέρει αυτό.

  Θα καταφέρει η κυρία Δυστυχία να διώξει τον κύριο Ευτύχη από τη γειτονιά για να μην την ενοχλεί η ευτυχία του;

  Ένα βιβλίο που δείχνει στους αναγνώστες του, μικρούς και μεγάλους, ότι η ευτυχία είναι τρόπος ζωής. Οι σκέψεις, οι πράξεις, τα πιστεύω μας, στρώνουν τον δρόμο που οδηγεί στην ευτυχία ή τη δυστυχία.

  Κείμενο και εικονογράφηση αλληλοσυμπληρώνονται. Οι διαφορές ανάμεσα στην ευτυχία και τη δυστυχία γίνονται αντιληπτές με τα χρώματα που χρησιμοποιεί η εικονογράφος. Το βιβλίο δίνει τροφή για σκέψη και φυσικά είναι μια καλή αφορμή για συζητήσεις με τα παιδιά σχετικά με την ευτυχία. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι εξακολουθεί να γοητεύει τους αναγνώστες του αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, ενώ έχουν γίνει αρκετές ανατυπώσεις (2η Νοέμβριος 2014, 3η Ιανουάριος 2017, 4η 8 Απριλίου 2019).

  Περίληψη: Ένα πρωινό η κυρία Δυστυχία αποκτά έναν ασυνήθιστο γείτονα. Ο κύριος Ευτύχης χαιρετά το πρωί τον ήλιο, το βράδυ το φεγγάρι και τα αστέρια. Επιπλώνει με χαρά το σπίτι του και σκορπίζει ακούραστα σπόρους στον κήπο. Πολύ γρήγορα φυτρώνουν τα ωραιότερα λουλούδια πάνω από το φράχτη του. Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν καθόλου στην κυρία Δυστυχία, που αποφασίζει: «Ο κύριος Ευτύχης πρέπει να φύγει!» Θα τα καταφέρει να τον διώξει; Ένα δροσερό αλληγορικό παραμύθι. Μια συνταγή Ευτυχίας που όλοι την ψάχνουμε στα άπιαστα όνειρά μας ενώ βρίσκεται καθημερινά μπροστά μας… Τελικά μήπως η Ευτυχία είναι μεταδοτική;

  Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία - Άντονι ΣνάιντερΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία

  Συγγραφέας: Άντονι Σνάιντερ

  Εικονογράφος: Σουσάνε Στράσερ

  Εκδόσεις: Διάπλαση

  ISBN:  978-960-6864-98-8

                                                             Σελίδες: 40

                                                             Ημερομηνία έκδοσης: 14/01/2013

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ