Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Ποσειδώνας και η Φρουφρού - Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Ο Ποσειδώνας και η Φρουφρού – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Ο Ποσειδώνας και η Φρουφρού» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαββάλας, σε εικονογράφηση Jo Parry. Ανήκει στη σειρά Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο αναφέρεται στη φιλία και στη σημασία της. Ο Ποσειδώνας, ένα πανέμορφο σκυλάκι, είναι φίλος με τη Φρουφρού, μια όμορφη γάτα, η οποία λατρεύει να κουρνιάζει στην αγκαλιά του φίλου της.

  Ο Ποσειδώνας και η Φρουφρού ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Τους άρεσαν να κουρνιάζουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και να γίνονται κουβάρι.

  Κάπως έτσι περνούσαν τις μέρες τους οι δυο φίλοι, απολαμβάνοντας ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Ο Ποσειδώνας όμως λατρεύει τις ψαροκροκέτες. Το φαγητό της φίλης του. Μια μέρα που εκείνη έλειπε, έφαγε όλο το φαγητό της, αλλά και το δικό του. Φοβερά λαίμαργος ο Ποσειδώνας…

  Όταν επέστρεψε η Φρουφρού, δεν βρήκε η καημένη τίποτα να φάει. Ο φίλος της κοιμόταν, αλλά τον πρόδωσε η μυρωδιά της ψαροκροκέτας. Η Φρουφρού θύμωσε που έμεινε νηστική κι αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα.

  Τι θα κάνει η Φρουφρού και πώς θα αντιδράσει ο Ποσειδώνας;

  «Μα είμαι στεναχωρημένος και νιώθω μεγάλη μοναξιά» της εξομολογήθηκε εκείνος.

  Μια όμορφη, τρυφερή ιστορία για τη φιλία έγραψε η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, που δείχνει στους μικρούς αναγνώστες ότι μεταξύ φίλων μπορεί να συμβούν πολλά. Να προκληθούν παρεξηγήσεις που να επηρεάσουν για λίγο τη φιλία. Όταν όμως αυτή στηρίζεται σε γερά θεμέλια, θα βρει τρόπο να γίνει όπως και πρώτα. Επίσης, με γλυκό τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν ότι όλες οι πράξεις μας έχουν και συνέπειες. Μια ιστορία που θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι, από μια συγγραφέα που μας έχει προσφέρει πολύ όμορφα βιβλία.

  Περίληψη: Ο Ποσειδώνας, το σκυλάκι, λιχουδεύεται τη νόστιμη τροφή της γατούλας και τσιμπολογάει κρυφά από το πιάτο της. Τι θα συμβεί, όμως, όταν η Φρουφρού ανακαλύψει ότι δεν έχει απομείνει ίχνος από το πρωινό της; Θα μπουν οι ψαρομεζέδες εμπόδιο στη φιλία των δύο ζώων;

  Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο.

  Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να μπορούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο Ποσειδώνας και η ΦρουφρούΤίτλος: Ο Ποσειδώνας και η Φρουφρού

  Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Εκδόσεις: Σαββάλας 

  ISBN: 978-960-449-761-4

  Σελίδες: 24

  Ημερ. έκδοσης: 01/2009

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here