Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η Μελάνθη και ο Πανοπλιών Μικροβιών - Έλενα Δοριάκη

  Η Μελάνθη και ο Πανοπλιών Μικροβιών – Έλενα Δοριάκη

  -

  Η Μελάνθη και ο Πανοπλιών Μικροβιών – Έλενα Δοριάκη

  Κάθε βιβλίο της συγγραφέως Έλενας Δοριάκη που διαβάζω, είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Φροντισμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Δημιουργεί πάντα βιβλία που σέβονται τους μικρούς της αναγνώστες και τους προσφέρει πάντα απολαυστικά αναγνώσματα, χωρίς να λείπει όμως και η γνώση, που έρχεται αβίαστα μέσα από τη ροή της ιστορίας της.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το τελευταίο της βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο με τίτλο «Η Μελάνθη και ο Πανοπλιών Μικροβιών». Η εικονογράφηση είναι του Γεωργίου Δ. Κουβαράκη. Η συγγραφέας επιλέγει, μέσα από το βιβλίο της, να μιλήσει στα παιδιά για μικρόβια, βακτήρια, μύκητες και ιούς. Σκοπός της είναι να ενημερώσει τα παιδιά για το πώς μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους για να αποφύγουν ασθένειες.

  Το θέμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ, εξαιτίας της πανδημίας που όλος ο πλανήτης βιώνει αυτή την περίοδο. Η ενημέρωση και η πρόληψη βοηθούν να αποφεύγουμε δυσάρεστες και επιβλαβείς καταστάσεις για την υγεία μας.

  Ηρωίδα του βιβλίου είναι η Μελάνθη. Στα γενέθλιά της πήρε δώρο ένα μικροσκόπιο και από τότε άρχισε να παρατηρεί τα πάντα. Αυτά που είδε δεν της άρεσαν καθόλου. Μικρά τερατάκια να βρίσκονται παντού. Στο θρανίο, στις καρέκλες, στο τρίχωμα των ζώων. Παντού όμως. Το πόσο τρόμαξε δεν μπορώ να σας περιγράψω!

  Έπειτα από αυτές τις ανακαλύψεις η Μελάνθη τρομοκρατήθηκε. Σκέφτηκε ότι για να προστατευτεί από τα θυμωμένα μικρόβια και τους επιθετικούς ιούς που συνάντησε στο σχολείο, θα έπρεπε να φορέσει μια πανοπλία.

  Θα βοηθήσει η πανοπλία όμως τη Μελάνθη να κρατήσει μακριά αυτά τα τέρατα που την τρομάζουν ή υπάρχει άλλος τρόπος; Διαβάζοντας το βιβλίο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τρόπους που θα τα βοηθήσουν να μείνουν μακριά από τα μικρόβια και όλα τα υπόλοιπα μικρά τρομακτικά τερατάκια.

  Στο βιβλίο, οι γονείς θα διαβάσουν δυο ενημερωτικά άρθρα από γιατρούς, που τους ενημερώνουν πάνω στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της διατροφής αλλά και του εμβολιασμού. Θα διαβάσουν για τους κανόνες υγιεινής ώστε να τους μάθουν στα παιδιά και όσο τηρούνται, δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας.

  Μην τρομάζεις δίχως λόγο, τα πράγματα είναι απλά.

  Μάθε, ψάξε, ενημερώσου. Η πρόληψη σε βοηθά.

  Οι μικροί μας αναγνώστες θα βρουν στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για να περάσουν διασκεδαστικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε τη συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία του βιβλίου μέσω της εφαρμογής QR CODE.

  Περίληψη: Η Μελάνθη είναι ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που λατρεύει τις εξερευνήσεις. Με το μικροσκόπιό της βρίσκει και παρατηρεί οργανισμούς μεγάλους και μικρούς. Συναντά μικρόβια και ιούς. Κάποιοι όμως την τρομάζουν και την βάζουν σε περιπέτειες. Θα μπορέσει άραγε ο νέος της φίλος, ο Πανοπλιών Μικροβιών, να την βοηθήσει να τις αντιμετωπίσει; Για να δούμε…

  Τι περιμένετε καλέ;

  Εμπρός ξεφυλλίστε το βιβλίο της!

  Στοιχεία βιβλίου

  Η Μελάνθη και ο Πανοπλιών ΜικροβιώνΤίτλος: Η Μελάνθη και ο Πανοπλιών Μικροβιών

  Συγγραφέας: Έλενα Χαριλάου Δοριάκη

  Εκδόσεις: Υδροπλάνο 

  ISBN: 978-618-5453-34-3

  Σελίδες: 44

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  2 ΣΧΟΛΙΑ

   • Καλημέρα σας. Η φωτογραφία διατίθεται δωρεάν όταν κάποιος έχει λογαριασμό.Για οποιαδήποτε παράπονα μπορείτε να απευθυνθείτε στον εκδοτικό οίκο. Σας ευχαριστούμε πολύ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here