Ο Ρήγας και η Ροζαλία

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το παραμύθι “Ο Ρήγας και η Ροζαλία”, της συγγραφέως Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου, έχει βραβευτεί στον 12ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό από την Εταιρία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.

Ο Ρήγας και η ΡοζαλίαΔιαβάζοντάς το, η κυρία Κωνσταντινίδου, κατάφερε να με γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω. Τότε που, στην παιδική μου ηλικία, άκουγα ακόμα παραμύθια από τη γιαγιά.

Έχει όλα τα στοιχεία του κλασικού παραμυθιού. Οι δοκιμασίες που αντιμετωπίζει ο ήρωας του παραμυθιού για να βρει τη χαμένη του αδελφή κρατούν σε εγρήγορση τον αναγνώστη, μέχρι να έρθει η λύτρωση, όπως συμβαίνει σε όλα τα παραμύθια.

Η συγγραφέας χρησιμοποιεί πλούσιο λεξιλόγιο και γνωρίζει στους μικρούς αναγνώστες της, ιδιαίτερα εκείνους που ζουν στις μεγάλες πόλεις, τη μαγεία της φύσης. Η αγάπη της κυρίας Κωνσταντινίδου για τα πλάσματα του ζωικού και φυτικού βασιλείου είναι εμφανής σε όλο το κείμενο.

Ευχαριστώ πολύ τη συγγραφέα κα Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου για το υπέροχο ταξίδι που μου προσέφερε και με έκανε να νιώσω, έστω και για λίγο, πάλι παιδί.

Περίληψη: Μια μέρα που οι αλκυονίδες κλωσούσαν τα αβγά τους, τα δυο αδέλφια επωφελήθηκαν από τη χειμωνιάτικη λιακάδα και βγήκαν από το σπίτι. Κατέβηκαν στην αυλή και άρχισαν το παιχνίδι. Ξεκίνησαν από το κυνηγητό και σύντομα έφθασαν στο κρυφτό. Ήταν η σειρά του Ρήγα τώρα να τα φυλάει και της Ροζαλίας να κρυφτεί, να βρει την τέλεια κρυψώνα. Ο Ρήγας, έβαλε τις παλάμες του στον κορμό μιας γέρικης καρυδιάς που είχαν στην αυλή, δίπλα στη βρύση και στήριξε πάνω το κεφάλι του. Ύστερα έκλεισε τα μάτια του κι άρχισε να μετράει αργά μέχρι το εκατό: Ένα… Δύο… Τρία…”. Και ο ήχος από την αρίθμηση του Ρήγα, σκέπαζε κάθε άλλο ήχο. (…)

Ο Ρήγας και η ΡοζαλίαΣτοιχεία Βιβλίου:

Τίτλος: Ο Ρήγας και η Ροζαλία

ISBN:980-618-80956-0-1

ISBN2:9806188095601

Εκδότης: Ιδιωτική

Συγγραφέας: Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου

Εικονογράφος: Καραπάνου Ελένη

Έτος κυκλοφορίας: 2013

Σελίδες:66

                                Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here