Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους - Κώστας...

  Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ… και η παράξενη χορωδία του δάσους – Κώστας Μάγος

  -

  Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

   

  Αν δεν ακούσεις το τραγούδι του τζίτζικα, δεν καταλαβαίνεις ότι είναι καλοκαίρι… Ο φίλος μας, ο Τζικιτζίκ όμως, ένα καλοκαίρι δεν είχε όρεξη για τραγούδι. Είχε βαρεθεί να τραγουδά πάντα μοναχός του. Ήθελε να βρει έναν σύντροφο στο τραγούδι. Ρώτησε μερικά ζώα στο δάσος αν θέλουν να τραγουδήσουν μαζί του, μα θετική απάντηση δεν έλαβε.

  Τότε αποφάσισε να βάλει μια αγγελία μήπως και σταθεί πιο τυχερός. «Ζητείται σύντροφος στο τραγούδι» έγραψε. Ο Γρύλος απάντησε στην αγγελία του Τζικιτζίκ, αλλά υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Οι γρύλοι κοιμούνται την ημέρα και τραγουδούν μόνο τη νύχτα. Το αντίθετο δηλαδή από ό, τι κάνουν τα τζιτζίκια.

  Αγαπητέ Τζικιτζίκ

  Διάβασα την αγγελία σου και θα ήθελα να σε συντροφεύσω στο τραγούδι. Όμως, πως μπορεί να γίνει αυτό;

  Εσύ  τραγουδάς μόνο τη μέρα κι εγώ τραγουδώ μόνο τη νύχτα!

                               Ο γρύλος Κρικικρίκ.

  Θα βρεθεί τελικά λύση σε αυτό το πρόβλημα για να αποκτήσει σύντροφο στο τραγούδι ο Τζικιτζίκ; Μήπως τελικά καταφέρει εκτός από έναν σύντροφο να βρει κι άλλους που θα τραγουδούν μαζί του;

  Ο συγγραφέας Κώστας Μάγος, έγραψε μια όμορφη ιστορία για τη φιλία, τη διαφορετικότητα αλλά και τη σημασία της ομαδικότητας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

  «Κάθε φωνή ξεχωριστή κι όλες μαζί μια συναυλία κάνουν μαγική.
  Μια συναυλία της ζωής μας η γιορτή»!

  Οι μικροί αναγνώστες του βιβλίου εκτός από μια πολύ όμορφη ιστορία που θα διαβάσουν θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν στο cd που περιέχει το βιβλίο, τραγούδια και μουσική από τα ζώα του δάσους. Η μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Τατιάνας Ζωγράφου.

  Δυο μαζί είναι αλλιώς
  φαγητό μόνος μην τρως
  δυο μαζί για ποικιλία
  μαγική πολυχρωμία.

  Περίληψη: «Στο μικρό πευκόδασος, στην άκρη της μεγάλης πόλης, όλοι γνώριζαν τον Τζικιτζίκ. Μερικοί έλεγαν πως ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, κι άλλοι πάλι πως ήταν μόνο ένας μεγάλος φωνακλάς. Όμως, ό, τι κι να ήταν, ο Τζικιτζίκ ο τζίτζικας, κάθε καλοκαίρι ξεσήκωνε όλο το δάσος με το τραγούδι του. Ξεκινούσε να τραγουδά με την ανατολή και σταματούσε μετά τη δύση του ήλιου…»

  Ο τζίτζικας Τζικιτζίκ, σ’ αυτή τη νέα ιστορία του Κώστα Μάγου, θα καταλάβει πως πέρα από τη χαρά του να τραγουδάς μόνος σου, μπορείς να βρεις χαρά ακούγοντας το τραγούδι των άλλων. Και πως αν ενωθούν σε μια φωνή, τα πολλά, διαφορετικά μας τραγούδια, το αποτέλεσμα ίσως είναι «…το πιο πρωτότυπο, το πιο ξεχωριστό τραγούδι του κόσμου».

  Μια ιστορία με θέμα τη φιλία και τη συντροφικότητα, την πολυφωνία και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

  Η Κατερίνα Χαδουλού δημιούργησε με τη ζωγραφική της μια πλειάδα χαρακτήρων που περιμένουν να ζωντανέψουν χάρη στην ευρηματική μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου και την ενορχήστρωση του Δημήτρη Μπουζάνη, στο CD που συνοδεύουν την έκδοση.

  ΤζικιτζίκΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ… και η παράξενη χορωδία του δάσους

  Συγγραφέας: Κώστας Μάγος

  Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

  ISBN: 978-960-471-051-5

  Σελίδες: 40

                               

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here