Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο βασιλιάς Ναι Ναι - Ρία Φελεκίδου

  Ο βασιλιάς Ναι Ναι – Ρία Φελεκίδου

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Ρίας Φελεκίδου «Ο βασιλιάς Ναι Ναι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ανήκει στη σειρά Μικρές Καληνύχτες. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Βασίλη Γρίβα. Απευθύνεται σε ηλικίες 3+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η εξαιρετική εικονογράφηση του Βασίλη Γρίβα είναι το πρώτο που παρατηρεί ο αναγνώστης στο συγκεκριμένο βιβλίο, πριν καν διαβάσει το κείμενο της συγγραφέως. Εικόνες που θα μπορούσαν να είναι σκηνικό μιας παιδικής θεατρικής παράστασης. Μαγεύουν τον αναγνώστη και τον  κάνουν μέρος της ιστορίας που η συγγραφέας μάς περιγράφει.

  Ήρωας της Ρίας Φελεκίδου, ένας βασιλιάς που δεν μπορεί να πει ποτέ όχι. Θέλει να τους ευχαριστεί όλους. Λέει, λοιπόν, πάντα ναι. Έτσι, όλοι πια τον φωνάζουν ο βασιλιάς Ναι Ναι.

  Πραγματικά, ο βασιλιάς Ναι Ναι δεν ήξερε να λέει «όχι», ακόμα και όταν οι υπήκοοί του ζητούσαν παράλογα πράγματα.

  Ο βασιλιάς θέλει να τους ευχαριστεί όλους, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Τα ναι που λέει συνέχεια, δημιουργούν συνεχώς προβλήματα τόσο στον ίδιο όσο και σε όλο το βασίλειό του.

  Μια μέρα, φτάνει στο βασίλειο ένας πλανόδιος θίασος για να δώσει μια παράσταση.

  Εκείνη τη νύχτα ξεσκόνισε το ψηλό του καπέλο, αρωμάτισε τον κούκο και γυάλισε το μπαστούνι του για να πάει στην παράσταση. Ο τίτλος της ήταν: «Όχι, όχι και πάλι όχι».

  Κάτι αλλάζει όμως στον βασιλιά μετά το τέλος της παράστασης…

  Η συγγραφέας μάς παρουσιάζει μια απολαυστική ιστορία, με αρκετές δόσεις χιούμορ. Μια ιστορία που θα λατρέψουν όσοι δεν μπορούν εύκολα να πουν όχι και προτιμούν να ευχαριστούν όλους τους άλλους και να ταλαιπωρούν τους εαυτούς τους. Μέσα από τον ήρωα και την πλοκή της ιστορίας, δείχνει με εύστοχο τρόπο την ανάγκη να θέτουμε κάποια όρια στα θέλω των άλλων, για να προστατεύσουμε τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Η χρυσή τομή είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στο ναι και στο όχι.

  Πρόκειται λοιπόν για μια καλογραμμένη ιστορία με εκπληκτικές εικόνες, που μπορεί να διαβαστεί όλες τις ώρες της ημέρας και όχι μόνο λίγο πριν τον ύπνο. Δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, καθώς υπάρχουν και εκείνα που άλλη λέξη πέρα από το όχι δεν γνωρίζουν, αλλά και εκείνα που δύσκολα το ξεστομίζουν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι γονείς που λένε πάντα ναι για να αποφεύγουν κλάματα και γκρίνιες ή σχεδόν πάντα ένα όχι και δημιουργούν εντάσεις στην οικογένεια.

  Είτε λέτε εύκολα ναι είτε όχι, ένα είναι το σίγουρο, ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα το απολαύσετε. Καλή σας ανάγνωση.

  Περίληψη: Ένας βασιλιάς που μόνο «ναι» απαντάει και ποτέ χατίρι δε χαλάει! Τη μια τη βασιλική κορόνα του χαρίζει και την άλλη παρέα με τον κηπουρό του ποτίζει και σκαλίζει. «Βασιλιά μου, θέλω εκείνο, βασιλιά μου, θέλω το άλλο!» Όλοι οι υπήκοοι για απάντηση παίρνουν ένα «ναι» μεγάλο! Με τόσα «ναι» στο πιάτο, το βασίλειο έγινε άνω κάτω. Πώς να μπει μια τάξη; Θα μάθει άραγε ο βασιλιάς να λέει και κανένα «όχι»;

  Περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τη συγγραφέα.

  Ο βασιλιάς Ναι ΝαιΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο βασιλιάς Ναι Ναι

  Συγγραφέας: Ρία Φελεκίδου

  Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

  ISBN:  978-618-03-2058-9

  Ημ.Έκδοσης: 19/03/2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here