Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Ο γλυκανάλατος πόλεμος - Κώστας Μάγος

  Ο γλυκανάλατος πόλεμος – Κώστας Μάγος

  -

  Από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Κώστα Μάγου «Ο γλυκανάλατος πόλεμος» σε εικονογράφηση Μαρίας Μανουρά. Απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια ευφάνταστη ιστορία που θίγει αρκετά θέματα, όπως ο πόλεμος και ο εθνικισμός. Ο συγγραφέας, με όπλο του το χιούμορ, γράφει μια απολαυστική ιστορία που δίνει παράλληλα τροφή για σκέψη και αφορμή για συζητήσεις.

  Ανάμεσα στις δυο πολιτείες Αλατία και Ζαχαρία, βρίσκεται ένα ποτάμι. Μεταξύ των δυο πολιτειών υπάρχει μεγάλη έχθρα, χωρίς να ξέρει κανείς πότε και με ποια αφορμή ξεκίνησε. Υπάρχουν φήμες βέβαια σχετικά με αυτή την έχθρα.

  Μια ιστορία έλεγε ότι τα πολύ παλιά χρόνια ένας κάτοικος της Ζαχαρίας και ένας κάτοικος της Αλατίας είχαν πάει για ψάρεμα στο ποτάμι που χώριζε τις δυο πολιτείες. Καθώς ψάρευαν, λοιπόν, χτύπησαν με το καμάκι το ίδιο ψάρι.

  Άρχισαν τότε να τσακώνονται για το ποιος από τους δυο θα πάρει το ψάρι και κάπως έτσι λέγεται ότι ξεκίνησε η έχθρα ανάμεσα στην Αλατία και τη Ζαχαρία. Αυτή η έχθρα κρατάει χρόνια και συντηρείται μέσα από το μάθημα της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία των δυο πολιτειών, όπως και ο πόλεμος που ξέσπασε αναμεσά τους με θύματα και από τις δυο πλευρές.

  Τα παιδιά της Αλατίας αλλά και της Ζαχαρίας, όταν ρωτούν τους γονείς τους για τους λόγους της έχθρας, δεν παίρνουν καμία απάντηση. Κανείς δεν ξέρει να τους απαντήσει. 

  Θα καταφέρει άραγε η ειρήνη να επικρατήσει ανάμεσα σε αυτές τις δυο πολιτείες;

  Μια υπέροχη ιστορία που θίγει πολύ σοβαρά και ουσιαστικά ζητήματα, δοσμένα με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι απολαυστικό. Ένα βιβλίο επίκαιρο, αφού ακόμη και σήμερα μαίνονται πόλεμοι σε διάφορες χώρες του πλανήτη μας. Πόλεμοι που ξεσπούν για οικονομικά συμφέροντα, με θύματα πάντα αθώους πολίτες και μικρά παιδιά. Πολίτες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Είναι απλά θύματα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. 

  Αξίζει να το διαβάσετε!

  Περίληψη: Δυο γειτονικές πολιτείες, η Αλατία και η Ζαχαρία, προσπαθούν να ξεχάσουν τον Γλυκανάλατο Πόλεμο που κήρυξαν ανάμεσά τους στο παρελθόν και να υπογράψουν μια Συμφωνία Φιλίας. Όμως, αυτό δεν είναι απλό, αφού πολλά περίεργα γεγονότα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της υπογραφής της Συμφωνίας.
  Τι ρόλο παίζουν οι βασιλιάδες Αλάτιος και Ζαχάριος, που διοικούν καθεμιά από τις δυο πολιτείες; Θα καταφέρουν, τελικά, οι δυο χώρες να υπογράψουν τη Συμφωνία;

  Ένα βιβλίο για την υπέρβαση των στερεοτύπων και των εθνικιστικών αντιλήψεων και την προώθηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, της ενσυναίσθησης και της ειρήνης.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο γλυκανάλατος πόλεμος - Κώστας Μάγος Τίτλος: Ο γλυκανάλατος πόλεμος

  Συγγραφέας: Κώστας Μάγος

  Εικονογράφος: Μαρία Μανουρά

  Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική  

  ISBN: 978-960-563-478-0

  Σελίδες: 72

  Ημερομηνία έκδοσης: 22/07/2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ