Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Οι δουλειές που έκανε ο Αϊ Βασίλης πριν γίνει... Αϊ Βασίλης -...

  Οι δουλειές που έκανε ο Αϊ Βασίλης πριν γίνει… Αϊ Βασίλης – Δημήτρης Ι. Παναγιωτόπουλος

  -

  Ο συγγραφέας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο του «Οι δουλειές που έκανε ο Αϊ Βασίλης πριν γίνει… Αϊ Βασίλης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Η πανέμορφη εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Δέσποινας Παχή.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια ευφάνταστη και έξυπνη ιστορία, γραμμένη με πολύ χιούμορ, και άκρως απολαυστική, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους αναγνώστες.

  Ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει τον Αϊ Βασίλη σε νεαρή ηλικία, τότε που άφησε το χωριό του στο Ροβανιέμι για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη.

  Διάβαζε αγγελίες στις εφημερίδες, καθώς τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο, έστελνε βιογραφικά και πήγαινε σε συνεντεύξεις. Έκανε πολλές και διαφορετικές δουλειές, πριν γίνει ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους μας Αϊ Βασίλης.

  Στο πέρασμα των χρόνων, ο αγαπημένος Άγιος μικρών και μεγάλων για να επιβιώσει έκανε πολλές δουλειές. Ούτε μπορείτε να φανταστείτε πόσες. Έγινε ταχυδρόμος, πωλητής παιχνιδιών, ζαχαροπλάστης, εργάτης σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε σάκους, καθαριστής τζαμιών και τζακιών, επιστάτης σε ζωολογικό κήπο, κουρέας και πιλότος. Δεν έμενε όμως μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάθε δουλειά. Όλο κάτι γινόταν και έφευγε μόνος του ή τον απέλυαν.

  Το επόμενο πρωί, όταν ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου διαπίστωσε τι είχε γίνει, τον κοίταξε με γουρλωμένα μάτια και του φώναξε: ΈΞΩ!!

  Στη ζωή, αργά ή γρήγορα, βρίσκει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει, δεν θα τα κατάφερνε ο Αϊ Βασίλης; Δεν θα σας αποκαλύψω όμως περισσότερα, για να διαβάσετε το βιβλίο και να μάθετε τα πάντα γύρω από την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και το πώς κατάφερε να κάνει κάτι τόσο σπουδαίο, προσφέροντας χαρά στα παιδιά όλου του κόσμου.

  Ο συγγραφέας παρουσιάζει τον Αϊ Βασίλη σαν έναν συνηθισμένο άνθρωπο που αντιμετωπίζει δυσκολίες και προβλήματα όπως άλλωστε όλοι μας. Έμμεσα, δείχνει στους αναγνώστες του ότι με την επιμονή και υπομονή μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Λύνει επίσης πολλές απορίες που έχουν τα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη. Και όλα αυτά γίνονται με πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το βιβλίο θα διαβαστεί πολλές φορές, και ιδιαίτερα την παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς μικροί και μεγάλοι θα περιμένουν τον Άγιο να έρθει φορτωμένος με τα δώρα του.

  Αν καταφέρεις να μείνεις ξύπνιος την παραμονή μιας Πρωτοχρονιάς ίσως να τον συναντήσεις και εσύ! Ό,τι και να λένε οι γύρω σου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί σου, εσύ τώρα ξέρεις… Υπάρχει ο Αϊ Βασίλης!

  Περίληψη: Πόσες δουλειές αλλάζει ένας άνθρωπος στη διάρκεια της ζωής του; Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας μέσος άνθρωπος αλλάζει κατά μέσο όρο δώδεκα δουλειές στην καριέρα του. Έτσι και ο Αϊ Βασίλης έκανε πολλές και διαφορετικές δουλειές πριν γίνει ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους μας Αϊ Βασίλης. Ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα… Ένα παραμύθι που πριν ξεκινήσεις να το διαβάζεις, πρέπει πρώτα να διαβάσεις το βιογραφικό του συγγραφέα και της εικονογράφου. Εκεί κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό!

  Οι δουλειές που έκανε ο Αϊ Βασίλης πριν γίνει... Αϊ Βασίλης - Δημήτρης Ι. Παναγιωτόπουλος Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Οι δουλειές που έκανε ο Αϊ Βασίλης πριν γίνει… Αϊ Βασίλης

  Συγγραφέας: Παναγιωτόπουλος Ι. Δημήτρης

  Εικονογράφος: Δέσποινα Παχή

  Εκδόσεις: Υδροπλάνο  

  Σελίδες: 40

  ΙSBN: 978-618-5453-75-6

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια – Shane Hegarty

  Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια» του συγγραφέα Shane Hegarty, σε εικονογράφηση Ben Mantle. Προσωπική...

  Χεράκια καθαρά… Μικρόβια μακριά – Αθηνά Ντόκα

  Το βιβλίο της Αθηνάς Ντόκα «Χεράκια καθαρά... Μικρόβια μακριά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη σε εικονογράφηση Δέσποινας Ανδρέου. Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου Η συγγραφέας, επηρεασμένη...

  Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος – Δήμητρης Κάσσαρης

  Το βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Κάσσαρη «Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Υπέροχη είναι και η...

  Mια γραμμή και μια τελεία κι είναι θαύμα η ιστορία – Ευαγγελία Γκιώνη

  Το βιβλίο της ψυχολόγου και συγγραφέως Ευαγγελίας Γκιώνη «Μια γραμμή και μια τελεία κι είναι θαύμα η ιστορία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέγας Σείριος...

  Συνέντευξη – Ευαγγελία Γκιώνη

  Συνέντευξη - Ευαγγελία Γκιώνη Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε την ψυχολόγο και συγγραφέα Ευαγγελία Γκιώνη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Μια γραμμή...

  Οι Απαράφθορες – Στέλιος Χαλκίτης

  Οι Απαράφθορες  είναι το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιανός.  Προσωπική άποψη: Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών «Νιώθω ότι ζω μ’ εσάς, για...

  Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια – Shane Hegarty

  Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια» του συγγραφέα Shane Hegarty, σε εικονογράφηση Ben Mantle. Προσωπική...

  Quiz 10 – Γενικών γνώσεων

  Quiz 10 - Γενικών γνώσεων Πόσες σωστές απαντήσεις θα βρείτε στο quiz μας; Ανακαλύψτε τις γνώσεις σας μέσα από τις απαντήσεις!