Πέμπτη, 10 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΕλληνική ΛογοτεχνίαΤο βασίλειο των λύκων - Γιώργος Τριγύρης

  Το βασίλειο των λύκων – Γιώργος Τριγύρης

  -

  Ξέρετε πόσα βιβλία υπάρχουν με κεντρικό θέμα λυκανθρώπους γραμμένα από Έλληνες συγγραφείς στην ελληνική γλώσσα; Εγώ δεν ξέρω κανένα. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μου όταν είδα τις επερχόμενες κυκλοφορίες των εκδόσεων Όστρια και το συγκεκριμένο βιβλίο με τίτλο “Το Βασίλειο των Λύκων”. Τη φαντάζεστε τη χαρά μου; Ωραία, τώρα αναιρέστε την.

  Προσωπική άποψη: Νάντια Κίσκα

  Το βιογραφικό του συγγραφέα είναι ιδιαίτερα πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον. Ghostwriter στην Amazon; Τρέλανέ με. 60+ βιβλία στο ενεργητικό του με τα 7 να είναι best seller; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το λατρέψω, σωστά; Λάθος.

  Εάν με ακολουθείτε στο Goodreads, θα δείτε ότι “Το βασίλειο των λύκων” είναι το βιβλίο που έχω δώσει τη χαμηλότερη βαθμολογία για το 2019. Το μετανιώνω; Φυσικά και όχι. Απογοητεύτηκα. Ίσως φταίνε και οι υψηλές προσδοκίες που είχα φυσικά.

  Το βιβλίο έχει μια απίστευτα γρήγορη ροή που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε συναρπάσει τον αναγνωστικό μου νου, όμως εδώ συνέβη το αντίθετο. Λόγω της πολύ γρήγορης πλοκής, συμπεριφορές και απόδοση χαρακτήρων μηδενίζονται. Και τι εννοώ με αυτό;

  Καμία από τις συμπεριφορές από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου δεν βγάζει νόημα.

  Εσύ είσαι μέλος αυτής της αγέλης; Η ερώτησή της τον έφερε σε δύσκολη θέση, αφού του θύμισε την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μαζί. Για λίγο, η χαρά μέσα στην καρδιά του επισκιάστηκε από νευρικότητα.

  Θέλω να αποφύγω τα spoilers ώστε να μη σας χαλάσω την αναγνωστική εμπειρία και δεν αναφέρω παραδείγματα, οπότε θα αναφέρω μερικά κεκαλυμμένα. Η πρώτη συνάντηση ας πούμε ότι συναισθηματικά βγάζει νόημα. Οι επόμενες καθόλου. Όσο και να ερωτευτείς, όσο και να αγαπήσεις (για όνομα του Geralt of Rivia!) με την πρώτη ματιά, δεν αλλάζεις όλη τη συμπεριφορά σου με τη μία και από εκεί που είσαι φιλήσυχη και χαμηλών τόνων γίνεσαι ένας creepy stalker.

  Και θα είμαι ανοιχτόμυαλη, οκ; Να καταλάβω την εμμονή από την πλευρά του λύκου. Η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος μάς έχουν κάνει να κατανοήσουμε αρκετά ότι το λεγόμενο “ταίρι” είναι ένας πολύ ισχυρός δεσμός που εξουσιάζει τον λύκο. Όμως η συμπεριφορά του ανθρώπου είναι αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη.

  Επίσης, δεν μπορείς να βασίζεσαι όταν γράφεις ένα βιβλίο στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις του αναγνώστη. Όταν γράφεις για κάτι πολυ-ειπωμένο, άσχετα με το τι έχει ήδη ειπωθεί, χτίσε τον μύθο σου. Πες μας πώς προκύψανε οι λυκάνθρωποί σου, τι χαρακτηριστικά έχουν, πώς είναι η αγέλη, ΠΕΣ ΚΑΤΙ! Μην τα αφήνεις όλα στον αέρα μόνο και μόνο για να ασχοληθείς με το ερωτικό κομμάτι. Η λογοτεχνία του φανταστικού περιλαμβάνει κοσμοπλασία και μυθοπλασία, έστω και σε μια ελάχιστη έκταση. Αλλιώς πες το ένα ρομαντικό μυθιστόρημα του φανταστικού, να ξέρει και ο αναγνώστης πού να επικεντρωθεί. Περίμενα πλοκή.

  Κάποια στιγμή όμως, ένιωσε ένα ανεπαίσθητο γαργαλητό στον λαιμό της. Πλέον, έπρεπε να ξυπνήσει. Η άγνωστη καθόταν δεξιά της στο κρεβάτι, και εξακολουθούσε να της χαμογελάει.

  Τα γεγονότα είναι μπερδεμένα, χωρίς αιτιολογία και απίστευτα επιφανειακά. Δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν προλαβαίνεις να νιώσεις τον χαρακτήρα, πράγμα που με στεναχώρησε αρκετά. Μου αρέσει να δένομαι με χαρακτήρες και εδώ δεν το είχα.

  Η διάρκεια εξέλιξης των γεγονότων είναι μια εβδομάδα. Το εννοώ. Μια εβδομάδα.

  Δεδομένου του βιογραφικού του συγγραφέα και της πληθώρας πληροφοριών γύρω από τον μύθο των λυκανθρώπων και των αλλόμορφων, περίμενα περισσότερα. Γενικά περίμενα περισσότερα και απογοητεύτηκα.

  Περίληψη: Η ζωή της Μαλένα στην πολύβουη Νέα Υόρκη είχε τελειώσει. Μια μετάθεση στην ορεινή κωμόπολη του Μέρσερ ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν. Το βράδυ της μετακόμισής της, η μοίρα της χτυπάει την πόρτα, με τη μορφή ενός ψηλού, αθλητικού άνδρα, που αιμορραγούσε ακατάσχετα και είχε ανάγκη τη βοήθειά της. Ο Ραούλ παραβίαζε συνεχώς τους κανόνες. Τσακώνονταν με την αγέλη του και παράκουγε τον αρχηγό του. Με τη ζωή του σε κίνδυνο μετά από άλλη μια μάχη, σύρθηκε στο πρώτο σπίτι που βρήκε στο διάβα του.

  Οι συναναστροφές με τους ανθρώπους απαγορεύονταν. Δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να φανταστεί ποτέ ότι η γιατρός που συνάντησε εκείνο το βράδυ, ήταν η προσωποποίηση της ομορφιάς και της καλοσύνης…

  Το Βασίλειο των λύκωνΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το βασίλειο των λύκων

  Συγγραφέας: Γιώργος Τριγύρης

  Σελίδες: 184

  Εκδόσεις: Όστρια

  ISBN: 9789606044663

  Σελίδες: 184

  Ημερομηνία έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here