Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Oι συγγνώμες μιας μάγισσας - Ιωάννα Μπαμπέτα

  Oι συγγνώμες μιας μάγισσας – Ιωάννα Μπαμπέτα

  -

  Oι συγγνώμες μιας μάγισσας

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το να ζητάς συγνώμη είναι δείγμα γενναίου ανθρώπου. Αυτό αναφέρει η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα στην αρχή του βιβλίου της «Οι συγγνώμες μιας μάγισσας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό.


  Η πανέμορφη εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Αιμιλίας Κονταίου. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Ηρωίδα του βιβλίου είναι η Ερμιόνη, που θέλει να γίνει μάγισσα, σαν τις μάγισσες των βιβλίων που διαβάζει. Μια μάγισσα, όμως, χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να υποστηρίξει την ιδιότητά της. Δηλαδή: ένα καπέλο, ένα ραβδί, μια μπέρτα και μια σκούπα για μεταφορικό μέσο. Απλά πράγματα!

  Πού θα αναζητήσει λοιπόν η Ερμιόνη τον εξοπλισμό της; Στο σπίτι της, φυσικά. Απαιτείται όμως αρκετό ψάξιμο για να ανακαλύψει στο σπίτι τα αντικείμενα που της χρειάζονται. Το ψάξιμο όμως δεν είναι αθόρυβο.

  Όταν έφτασε στο σαλόνι, κοίταξε γύρω της. Περπατούσε και η μπέρτα σερνόταν. Περπατώντας δίπλα από το μεγάλο φωτιστικό, το έριξε κάτω. Το καπέλο του φωτιστικού κύλησε στο πάτωμα. Ήταν μαύρο, σαν ψηλό χωνί. Η Ερμιόνη το πήρε και το έβαλε στο κεφάλι της. Ύστερα χαμογέλασε. Ναι! Αυτό είναι τέλειο καπέλο μάγισσας, αποφάσισε.

  Ο θόρυβος που κάνει η Ερμιόνη καθώς ψάχνει, έχει σαν αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι δικοί της. Και τότε…

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της συγγνώμης έγραψε η Ιωάννα Μπαμπέτα, και η Αιμιλία Κονταίου έδωσε ζωή στις λέξεις με τρόπο απόλυτα ταιριαστό. Η συγγνώμη είναι μια λέξη που δυστυχώς δύσκολα προφέρεται από τους ανθρώπους, ίσως γιατί νομίζουν ότι, ζητώντας την, θα νιώσουν αδύναμοι.

  Η Ερμιόνη, από την πρώτη σελίδα, μου έκλεψε την καρδιά. Το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα έγινε από τα αγαπημένα μου. Ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της συγγνώμης και να μάθουν να την προφέρουν, γιατί είναι δείγμα γενναιότητας.

  Oι συγγνώμες μιας μάγισσας – Ιωάννα Μπαμπέτα

  Το βιβλίο περιέχει οδηγό για γονείς, σχετικά με τη συγχώρεση, και προτάσεις για τα παιδιά. Είμαι σίγουρη ότι η Ερμιόνη θα κλέψει και τη δική σας καρδιά όταν διαβάσετε το βιβλίο.

  Περίληψη: Μία μάγισσα χρειάζεται ραβδί, καπέλο και μια μπέρτα! Αυτό νόμιζε η Ερμιόνη. Εκείνο το πρωί στο σπίτι, προσπάθησε να μοιάσει με μάγισσα.

  Έψαξε παντού στο σπίτι και κατάφερε να φτιάξει ένα καπέλο, μια μπέρτα και ένα ραβδί. Όμως στο τέλος, κατάλαβε πως μάγισσα γίνεσαι και με άλλους τρόπους!

  Πιο απλούς και πολύ… ευγενικούς.

  Oι συγνώμες μιας μάγισσαςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Οι συγγνώμες μιας μάγισσας

  Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

  Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN:  9786180317466

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here