Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΟι τρεις αποτυχίες - Νίκος Γιαννακόπουλος

  Οι τρεις αποτυχίες – Νίκος Γιαννακόπουλος

  -

  Η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία αυτοβελτίωσης δεν ανήκουν στο αγαπημένο μου λογοτεχνικό είδος. Συνήθως, οι συγγραφείς των συγκεκριμένων βιβλίων κουνούν το δάκτυλο στους αναγνώστες τους και τους προτείνουν τρόπους για τέλεια ζωή, τέλεια οικογένεια, ολοκληρωτική ευτυχία και επιτυχία. Το βιβλίο του Νίκου Γιαννακόπουλου «Οι τρεις αποτυχίες», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιβίσκος, κάνει τη διαφορά. Αποτελείται από τρεις ενότητες, και η καθεμιά ενότητα ξεκινά με μια αποτυχία.  

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας, με προσωπικά παραδείγματα, αναφέρεται σε αποτυχίες του σε διάφορες φάσεις της ζωής του. Σκοπός του είναι να δείξει σε όσους διαβάσουν το βιβλίο του ότι οι αποτυχίες είναι χρήσιμες στον άνθρωπο γιατί του δίνουν το κίνητρο να εξελιχθεί. 

  Μέσα από τις τρεις ενότητες, ο αναγνώστης μαθαίνει τρόπους για να βελτιώσει την επικοινωνία του με τους άλλους, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του και να μάθει τη γλώσσα του σώματος. 

  Είμαι σίγουρος ότι σου έχει συμβεί να σου έδωσε κάποιος το χέρι του τόσο άνευρα, που δε σχημάτισες και την καλύτερη εντύπωση γι’ αυτόν. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που σου έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι που σου σταμάτησε την πίεση του αίματος, δείχνει είτε υπερπροσπάθεια είτε επιβολή εξουσίας, Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο να βάζεις την ίδια ή και λίγο παραπάνω δύναμη με τον συνομιλητή σου, ώστε να δείξεις την αυτοπεποίθησή σου.

  Το βιβλίο είναι γραμμένο με λόγο απλό που δεν κουράζει τον αναγνώστη. Νιώθει τον συγγραφέα σαν έναν φίλο που συζητά χαλαρά μαζί του. Τον καθοδηγεί, του ζητά να σκεφτεί, να δοκιμάσει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και επίλυσης θεμάτων.

  Αν επιθυμείς να έχεις επιτυχίες και να τις απολαμβάνεις, είναι καθοριστικό να αναλάβεις την πλήρη ευθύνη στη ζωή σου. Για οτιδήποτε βιώνεις. Δεν εννοώ να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου και να τον αυτομαστιγώνεις. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αναγνωρίσεις ότι εσύ είσαι ο δημιουργός της ζωής σου.

  Ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί πολλές φορές και κάθε φορά το όφελος για τον αναγνώστη μεγάλο. Αξίζει να το αναζητήσετε.

  Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος της! Μάθε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κάθε σου αποτυχία και αγκάλιασέ το, γιατί αυτό είναι τελικά που θα σε οδηγήσει την κορυφή!

  Περίληψη: Μπορεί να βγει κάτι καλό, μέσα από μία αποτυχία;

  Βέβαια και μπορεί. Πόσο μάλλον από τρεις!

  Και δεν εννοώ να επιζητάμε αποτυχίες και απορρίψεις. Εάν, όμως, κάποιος σου πει «όχι», σημαίνει ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι διαφορετικό στη ζωή σου. Αυτό που χρειάζεται να σε ανησυχήσει είναι εάν έχεις πολύ καιρό να δεχθείς μια απόρριψη, να αποτύχεις σε κάτι. Είναι ένα δείγμα ότι δεν προσπαθείς να εξελιχθείς και παίζεις εκ του ασφαλούς.

  Μέσα από τις Τρεις Αποτυχίες, θα ανακαλύψεις:

  • Τον τρόπο για να επικοινωνείς πιο ποιοτικά και πιο αποτελεσματικά τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό.
  • Τις τεχνικές για να ακούς πραγματικά τους συνομιλητές σου, αλλά και να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς.
  • Τις ενέργειες για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με τον καλύτερο τρόπο και να καταπολεμάς το άγχος και την αναβλητικότητα.
  • Τις γνώσεις για να καταλαβαίνεις πότε ο συνομιλητής σου λέει ψέματα, εάν έχει χάσει το ενδιαφέρον του ή υπάρχει ερωτική διάθεση.
  • Το σχέδιο για να αποκτήσεις υγιείς συνήθειες και να πετυχαίνεις στόχους, που μέχρι τώρα φάνταζαν ανυπέρβλητοι.
  • Τις δεξιότητες για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αυτοεκτίμησή σου.
  • Τη νοοτροπία για να αξιοποιήσεις τη δυναμική σου και να ζήσεις ελεύθερα και παραγωγικά.

  Τέλος, να θυμάσαι: Όταν σκέφτεσαι κάτι έντονα και δεν μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου, αξίζει να πάρεις το ρίσκο. Όσες φορές και να το δοκίμασες μέχρι τώρα. Όσες φορές και να απέτυχες. Αξίζει να προσπαθήσεις.

  Έστω για μια τελευταία φορά.

  Στοιχεία βιβλίου

  Οι τρεις αποτυχίες - Νίκου ΓιαννακόπουλουΤίτλος: Οι τρεις αποτυχίες

  Συγγραφέας: Νίκος Γιαννακόπουλος

  Εκδόσεις: Ιβίσκος

  ΙSBN: 9786185505561

  Σελίδες: 392

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ