Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ουφ ξελευθερία - Αντιόπη Φραντζή

  Ουφ ξελευθερία – Αντιόπη Φραντζή

  -

  Ουφ ξελευθερία

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Αντιόπης Φραντζή «Ουφ ξελευθερία», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ανήκει στη σειρά Μαθητικά κατορθώματα και απευθύνεται σε παιδιά από 6+. Η πολύ όμορφη εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Νίκου Γιαννόπουλου.

  Ο Ορέστης, ο ήρωας του βιβλίου, υποφέρει από ντροπαλίτιδα. Μην φανταστείτε ότι είναι ένα αγόρι ντροπαλό, από εκείνα που δεν έχουν φίλους και κάθονται μακριά από όλους!

  Η ντροπαλίτιδα του Ορέστη τού παρουσιάζεται  μόνο όταν πρέπει να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου, στο σχολείο του. Τότε του συμβαίνουν τρομερά πράγματα! Κλείνει ο λαιμός του, κοκκινίζουν τα μάγουλά του και θέλει να εξαφανιστεί.

  Σίγουρα δεν είναι μόνο ο Ορέστης που υποφέρει από ντροπαλίτιδα. Πολλά παιδιά, αλλά ακόμα και μεγάλοι, όταν πρόκειται να εμφανιστούν μπροστά σε κόσμο, αισθάνονται ακριβώς όπως και ο Ορέστης.

  Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύομαι στα θεατρικά παιχνίδια της κυρίας Θάλειας. Ίσως γιατί όλο με ενθαρρύνει. Μου αρέσει να φορώ τα καπέλα που μας φέρνει ή να τυλίγομαι με τα χρωματιστά πανιά και να παριστάνω φανταστικά πρόσωπα. Διασκεδάζω αφάνταστα με το παιχνίδι του μαγικού καθρέφτη, που πρέπει να κάνω ό,τι κάνεις με αργές, ήσυχες κινήσεις.

  Ουφ ξελευθερίαΣτο σχολείο του Ορέστη υπάρχει η κυρία Θάλεια, η δασκάλα θεατρικής αγωγής. Μέσα στη βαλίτσα της, που τη φέρνει στην τάξη, κρύβει πολλούς θησαυρούς. Αυτοί οι θησαυροί θα απαλλάξουν τον Ορέστη από τη ντροπαλίτιδα. Δεν θα σας αποκαλύψω όμως περισσότερα. Θα σας αφήσω να το διαβάσετε και να απολαύσετε μια πολύ όμορφη ιστορία. Νομίζω, ότι αν και εσείς υποφέρετε από ντροπαλίτιδα, θα βρείτε τον τρόπο να απαλλαγείτε από αυτήν.

  Το σίγουρο είναι ότι αν οι εκπαιδευτικοί έμοιαζαν με την κυρία Θάλεια, το σχολείο θα ήταν ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά.

  Στο τέλος της ιστορίας υπάρχουν κάποιες σελίδες με δραστηριότητες, παιχνίδια σχετικά με την ιστορία που διάβασαν τα παιδιά και πληροφορίες για το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα.

  Περίληψη: Τον Ορέστη δε θα τον έλεγες ντροπαλό παιδί. Αρκεί να µην του ζητούσες να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου στο σχολείο του. Τότε άρχιζε να υποφέρει από ντροπαλίτιδα.
  Όταν, όµως, η αγαπηµένη του κυρία Θάλεια εµφάνισε τους καινούριους θησαυρούς µέσα από τη χρωµατιστή της βαλίτσα, ένα υπέροχο ταξίδι απελευθέρωσης ξεκίνησε…

  Μια σειρά για µαθητικά κατορθώµατα που µεταµορφώνουν το σχολείο από άγνωστο και φαινοµενικά αφιλόξενο τόπο σε µια κοινότητα αναγνώρισης, αποδοχής και κινήτρων. Ιστορίες για τη δύναµη των σχέσεων σε ένα δηµιουργικό και φιλικό σχολικό περιβάλλον που αναγνωρίζει τον καθένα µας ως ξεχωριστό και σηµαντικό.

  Ουφ ξελευθερίαΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ουφ, ξελευθερία

  Συγγραφέας: Αντιόπη Φραντζή

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

  ISBN : 978-618-03-1547-9

  Ημ. Έκδοσης: 20/09/2018

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here