Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Όχι, κυρία! - Αντώνης Παπαθεοδούλου

  Όχι, κυρία! – Αντώνης Παπαθεοδούλου

  -

  Όχι, κυρία!

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, Όχι, κυρία! κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και ανήκει στη σειρά Πετάει Πετάει. Απευθύνεται σε ηλικίες 6 και 7 ετών. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Ναταλίας Καπατσούλια.

  Πρόκειται για ένα απολαυστικό βιβλίο τόσο για τους μικρούς αναγνώστες όσο και για τους μεγάλους. Άλλωστε, τα παιδικά βιβλία θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να τα διαβάζουν οι γονείς και μετά τα παιδιά.

  Όχι κυρία

  Ηρωίδα του βιβλίου είναι μια δασκάλα, η οποία μας μιλάει για τους μαθητές της και την αχαλίνωτη φαντασία τους. Εσείς ξέρετε τι είναι το τριαντάφυλλο; Αν απαντήσατε λουλούδι, κάνετε λάθος. Σύμφωνα με τους μαθητές της δασκάλας, το τριαντάφυλλο είναι ένα παιδί που έχει τριάντα φίλους!

  Τα παιδιά καθημερινά μάς εκπλήσσουν με την απίστευτη φαντασία που διαθέτουν και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν τα πάντα γύρω τους. Βέβαια, πολλές φορές, αναφέρει και η δασκάλα, χάνει την υπομονή της με την αταξία που επικρατεί στην τάξη της και προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη και να χαλιναγωγήσει τη φαντασία των παιδιών.

  Καταλάβατε τώρα τι περνάω; Άλλες φορές παραδίνομαι και κάθομαι και τους ακούω να λένε τα δικά τους.

  Η Κωνσταντινούπολη, κυρία είναι η πόλη όπου όλους τους λένε Κωνσταντίνους και στα Γιάννενα όλους τους λένε Γιάννηδες και Γιάννες.

  Το καλό με τα παιδιά είναι ότι η φαντασία τους δεν περιορίζεται. Αν κι εμείς τα ακολουθήσουμε αφήνοντας ελεύθερη τη σκέψη μας, θα κάνουμε μαζί τους φανταστικά ταξίδια που τόσο τα έχουμε ανάγκη.

  Για άλλη μια φορά, ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών δημιουργεί μια ευφάνταστη και άκρως απολαυστική ιστορία που δε θα χορταίνετε να διαβάζετε.

  Περίληψη: Είμαι δασκάλα, μάλιστα αυτό που έχω εγώ δεν είναι τάξη! Σκέτη αταξία είναι! Δεν προλαβαίνω κάτι να πω κι αμέσως βλέπω χέρια να σηκώνονται: Κύρια κυρία… όχι κυρία! Ένα πρωί μπαίνω στην τάξη μου χαρούμενη κρατώντας ένα λουλούδι. Ξέρετε παιδιά τι λουλούδι είναι αυτό; Είναι ρόδο, λέω και το βάζω στο βάζο. Όχι κυρία, πετάγεται ο Γιάννης αποκλείεται να είναι ρόδο, ρόδο είναι το λουλούδι που έχει ρόδες…

  Στοιχεία βιβλίου

  Όχι κυρίαΤίτλος: Όχι, κυρία!

  Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

  Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

  Σελίδες: 32

  ISBN: 9789604844494

  Ημ. Έκδοσης: 05/2013

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here