Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021
More

  Librairie Galignani

  -

  Librairie Galignani

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  Το βιβλιοπωλείο Galignani άνοιξε το 1801 στο Παρίσι. Ιδρυθέν από την οικογένεια Galignani, για έξι γενιές αποτελεί προορισμό ορόσημο για τους αγγλόφωνους Παριζιάνους.

  Το πρώτο αγγλικό βιβλιοπωλείο που ιδρύθηκε στην ηπειρωτική Ευρώπη το 1801. Η λογοτεχνική κληρονομιά της οικογενείας Galignani είναι μεγάλη, αφού ο Simone Galignani ήταν ένας από τους πρώτους χρήστες του τυπογραφείου του Gutenberg, ανοίγοντας δικό του εκδοτικό οίκο στη Βενετία το 1520. Αργότερα, ο Giovanni Antonio Galignani άφησε την οικονομικά φθίνουσα Βενετία για το Λονδίνο, και λίγο μετά μετακόμισε στο Παρίσι (rue Vivienne).

  GalignaniΤο εν λόγω βιβλιοπωλείο έχει επιβιώσει από τους πολέμους και τις πολιτικές αναταραχές και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος της λογοτεχνικής κοινότητας των Παρισίων. Πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο. Θυμίζει την παλιά, καλή Γαλλία της τέχνης και του πολιτισμού. Οι Ernest Hemingway, André Malraux, Orson Welles και Marlene Dietrich υπήρξαν πελάτες του βιβλιοπωλείου.

  GalignaniΕξαιρετικές προτάσεις ανάγνωσης για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Βιβλία στα γαλλικά και στα αγγλικά. Διαθέτει μια ιδιαίτερα καλή συλλογή από αυτοβιογραφίες συγγραφέων, βιογραφίες και συλλογές επιστολών που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Επίσης, μια καλά ενημερωμένη επιλογή μυθοπλασίας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, συνδυασμένη με μια βουτιά σε μια από τις δερμάτινες πολυθρόνες του. Όμορφος φωτισμός, παιδική γωνιά, ένας υπέροχος χώρος, ήσυχος και διαλογιστικός ως ένα καλό βιβλιοπωλείο πρέπει να είναι.

  GalignaniΤο Galignani βρίσκεται από το 1856 στη Rue de Rivoli, κοντά στην πλατεία Place de la Concorde και το Λούβρο, στο 1ο διαμέρισμα, και έχει καλή επιλογή τόσο της αγγλικής όσο και της γαλλικής λογοτεχνίας και της ιστορίας. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια σειρά από βιβλία σχετικά με τη μόδα, την τέχνη, το σχεδιασμό, τα ταξίδια και το εσωτερικό σχεδιασμό, πάλι και στις δύο γλώσσες.

  Librairie
  224 Rue de Rivoli
  75001
  Paris
  № 0142607607

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here