Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Παραμύθια με καρπούζι - Ιωάννα Μπαμπέτα

  Παραμύθια με καρπούζι – Ιωάννα Μπαμπέτα

  -

  Παραμύθια με καρπούζι

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το εξώφυλλο του βιβλίου της Ιωάννας Μπαμπέτα «Παραμύθια με καρπούζι» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε προδιαθέτει για ένα άκρως καλοκαιρινό βιβλίο γλυκό σαν το καρπούζι. Το υπέροχο αυτό εξώφυλλο, όπως και όλη η εικονογράφηση του βιβλίου οφείλεται στη Ντανιέλα Σταματιάδη. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6+.

  Παραμύθια με καρπούζιΗ ηρωίδα μας λατρεύει τη θάλασσα, το καρπούζι και τα παραμύθια της γιαγιάς. Κάθε καλοκαίρι μετά το κλείσιμο των σχολείων, πηγαίνει στο νησί όπου ζει η γιαγιά της. Περνάει το καλοκαίρι της με θάλασσα, καρπούζι, παραμύθια και με τον Λεωνίδα, τον φίλο της.

  Τι θα συμβεί όμως όταν η γιαγιά αφήσει το νησί της για να μείνει μόνιμα στον ουρανό, πάνω σε ένα σύννεφο;

  Συνήθως στη ζωή, όπως και στα παραμύθια ο χρόνος κυλά σαν νεράκι. Όμως αυτή τη φορά το καλοκαίρι άργησε να ξαναρθεί. Η σκάλα της γιαγιάς μεγάλωσε πιο πολύ. Τόσο που έφτασε ως τον ουρανό. Η γιαγιά με ένα μόνο «αχ» την ανέβηκε και κάθισε πάνω σε ένα σύννεφο. Μαλακό σαν την πολυθρόνα της με τα ξεθωριασμένα λουλούδια. Από εκεί θα λέει τώρα πια τις ιστορίες της στα αστέρια κι αυτά μαγεμένα θα πέφτουν στον ουρανό και θα πραγματοποιούν ευχές.

  Πώς θα είναι το καλοκαίρι της ηρωίδας μας χωρίς την πιατέλα με το καρπούζι και τα παραμύθια της γιαγιάς;

  Παραμύθια με καρπούζιΜπορεί να γίνει ένα καλοκαίρι μαγικό; Κι όμως μπορεί. Ένα καλοκαίρι με θάλασσα, γλυκό καρπούζι και πολλά-πολλά παραμύθια.

  Μια τρυφερή ιστορία που μιλάει με τον πιο γλυκό τρόπο για την απώλεια. Δύσκολο θέμα, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να αποφύγει μια τέτοια συζήτηση κάποια στιγμή.  Η συγγραφέας έχει έναν δικό της, μοναδικό και αληθινό τρόπο, να μιλάει για τα πιο δύσκολα θέματα με μια γλύκα.

  Μπορεί η απώλεια να αφήνει πάντα μια στεναχώρια και μια πίκρα. Διαβάζοντας όμως το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα αυτό που θα αφήσει στους αναγνώστες του, μικρούς και μεγάλους, θα είναι ένα χαμόγελο γλυκό σαν το ώριμο καρπούζι του Αυγούστου.

  Περίληψη: Τρία είναι τα πράγματα που αγαπώ περισσότερο το καλοκαίρι: τη θάλασσα, το καρπούζι και τα παραμύθια της γιαγιάς. Κάθε καλοκαίρι απολαμβάνω και τα τρία με το που κλείνουν τα σχολεία. Μέρες γεμάτες παραμύθια με τη γιαγιά να κάθεται στην πολυθρόνα με τα ξεθωριασμένα λουλούδια. Μέρες γεμάτες αλήθεια με τον Λεωνίδα να βουτά από τα βράχια. Ώσπου ένα καλοκαίρι κάτι αλλάζει. Η θάλασσα παραμένει λαμπερή και το καρπούζι γλυκό, ενώ η γιαγιά κοιτά ψηλά από τον ουρανό. Τα παραμύθια της όμως συνεχίζουν να ακούγονται. Κι είναι γλυκά. «Μια φορά κι έναν καιρό…»

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Παραμύθια με καρπούζι

  Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1286-7

  Σελίδες: 32

  Ημερομηνία Έκδοσης: 10/05/2018

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here