Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Παρενέργειες - Μαίρη Παπαγεωργίου – Αγγελική Αλβανού

  Παρενέργειες – Μαίρη Παπαγεωργίου – Αγγελική Αλβανού

  -

  Παρενέργειες

  Προσωπική άποψη: Νάντια Κίσκα

  Οι Παρενέργειες  είναι από αυτά τα βιβλία που το εξώφυλλό τους σε μαγνητίζει, αλλά η περίληψη σε φοβίζει. Δεν είμαι από τα δυνατά στομάχια και το βιβλίο αρχικά με φόβιζε με τα σκοτεινά κύματα ενέργειας που εξέπεμπε.

  Παρόλο που το καφέ, στην ψυχολογία των χρωμάτων, είναι πηγή ανακούφισης αφού συσχετίζεται με τη γη, εδώ δεν μπορεί παρά να σε τρομάξει. Μπορεί ωστόσο να είναι και η γραμματοσειρά. Με λίγα λόγια με τρόμαξε με την πρώτη ματιά.

  Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό της κι αβέβαιη ακόμη για τη διαφυγή της, προσπαθούσε να σκεφτεί τι θα έκανε στη συνέχεια, αφού ήξερε ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει σπίτι της.

  Ξεκίνησε λοιπόν πολλά υποσχόμενο. Με πολύ ωραίο plot, με στιγμές έντασης και την ιστορία να ρέει με ενδιαφέρον και συνοχή.

  Και κάπου στράβωσε.

  Υπάρχουν σκηνές που δεν υπάρχει κανένα νόημα ύπαρξής τους. Δεν εξυπηρετούν ούτε την ανάπτυξη των χαρακτήρων αλλά ούτε και την ιστορία να κυλήσει. Αψυχολόγητες οι συμπεριφορές των χαρακτήρων σε πολλά σημεία και γεγονότα που εμφανίζονται από το πουθενά χωρίς κανένα υπόβαθρο.

  Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν αυτό οφείλεται ότι είναι γραμμένο από ένα δίδυμο, δεν γνωρίζω τις αρμοδιότητες και ποια σημεία γράφτηκαν από καθεμία από τις συγγραφείς, ή γιατί θεώρησαν ότι είναι γεγονότα που πρέπει να αναφερθούν με αυτόν τον τρόπο.

  Δεν θεώρησα καμία από τις πληροφορίες που δόθηκαν περιττή. Απλά ότι δεν αποδόθηκε στο σωστό σημείο και με τον σωστό τρόπο.

  Παρενέργειες

  Το βιβλίο έχει μια πρωτότυπη ιστορία που συναντάς ως επί το πλείστον σε κόμικς και manga, οπότε εξεπλάγην ευχάριστα που ένα λογοτεχνικό βιβλίο είχε θέμα ένα ανθρώπινο πείραμα. Η ιστορία εξελίσσεται δυναμικά και κυλάει γρήγορα (ακόμα και με τις λάθος διατυπωμένες σκηνές) και με πολύ ενδιαφέρον. Κορυφώνεται αφήνοντάς σε να αγωνιάς για το επόμενο.

  Η γλώσσα είναι απλή, χωρίς φανφάρες και λυρισμό, ό,τι περιμένεις από ένα βιβλίο με θέμα τα ανθρώπινα πειράματα.

  Παρενέργειες

  Περίμενα περισσότερο συναίσθημα. Η πρωταγωνίστρια φαίνεται να αντιδράει πολύ καλά με το γεγονός ότι είναι ένα ανθρώπινο πείραμα στην καθημερινότητά της από τη μια, και από την άλλη κηρύττει την εταιρεία που της το έκανε αυτό προσωπική νέμεση. Αντικρουόμενες συμπεριφορές, με τη μοίρα να τα φέρνει όλα αρκετά καλά για εκείνη και με συμμάχους από το πουθενά. Λίγο τραβηγμένο για εμένα.

  Με το που κατέβηκε, όμως, ένιωσε να την καταβάλλει μια απίστευτη εξάντληση. Το μυαλό της βρισκόταν σε υπερδιέγερση. Είχε πολύ έντονους πόνους στο κεφάλι και ένιωθε ζαλισμένη.

  Οι χαρακτήρες είναι δυναμικοί και αποφασισμένοι για όλα. Δεν θα έλεγα ότι είναι ολοκληρωμένοι ωστόσο. Μας λείπουν κομμάτια που συνθέτουν την ψυχοσύνθεσή τους, αλλά φαντάζομαι ότι αυτά θα μας δοθούν στο επόμενο βιβλίο.

  Το προτείνω ωστόσο για τη γρήγορη πλοκή και το θέμα του.

  Περίληψη: Μετρώντας τη μια απογοήτευση μετά την άλλη στην επαγγελματική της ζωή, η Άλις αποφασίζει να πάρει μέρος, ως πειραματόζωο, στην έρευνα ενός, μάλλον, αμφιλεγόμενου φαρμάκου, με αμοιβή 2.000 λίρες, που θα τη βγάλουν -προς το παρόν- από το οικονομικό της αδιέξοδο.

  Όταν, όμως, ένας νεαρός γιατρός, ο Ντέιβιντ, της αποκαλύψει πως η εταιρία που διεξάγει τα πειράματα είναι, στην ουσία, «φάντασμα», και, παράλληλα, αρχίσουν οι παρενέργειες, η φιλόδοξη δημοσιογράφος θα βάλει σκοπό να ξεσκεπάσει το κύκλωμα που θέλει να μετατρέψει απλούς ανθρώπους σε πιόνια για τα σκιώδη σχέδιά του.

  Προσπαθώντας να μάθει ποιοι κρύβονται πίσω από τα επικίνδυνα πειράματα, θα βρεθεί μπροστά σε αποκαλύψεις που θα τη σοκάρουν και θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο. Η Άλις θα κληθεί να δώσει τον δικό της αγώνα επιβίωσης, με αναπάντεχους συμμάχους, ενώ ο έρωτας θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη, στη μάχη ενάντια μιας επικίνδυνης συνωμοσίας.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Παρενέργειες

  Συγγραφέας: Μαίρη Παπαγεωργίου – Αγγελική Αλβανού

  Σελίδες: 376

  Εκδοτικός οίκος: Πηγή

  ISBN: 978-960-626-119-0

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here