Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Περί θησαυρών και θησαυροθηρίας - Γιάννης Μπαϊμπάκης

  Περί θησαυρών και θησαυροθηρίας – Γιάννης Μπαϊμπάκης

  -

  Περί θησαυρών και θησαυροθηρίας

  Προσωπική άποψη: Χρήστος Διαμαντόπουλος

  Σ’ αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας μας ενημερώνει για τα πάντα γύρω από τους θησαυρούς (χάρτες, τρόπους εύρεσης, εργαλεία, νομοθεσία). Για θρύλους και γύρω από αυτούς. Για τοποθεσίες που βρέθηκαν και αν υπάρχουν αποτελέσματα της έρευνας.

  Ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς το Κιλκίς, το οποίο πέρασαν αφήνοντάς το στα δεξιά και πήγαν στο χωριό Θοδωράκι, όπου σταμάτησαν σε ένα πρόχειρο κτίσμα από ξερολιθιά. […] από εκεί η πορεία τους είχε συνεχείς ανόδους και καθόδους. Όταν του έλυσαν τα μάτια αντίκρισε ένα άγριο τοπίο με βραχώδεις λόφους να εκτείνονται σε μεγάλη έκταση και από κάτω τους υπήρχε βαθιά χαράδρα.

   

  Πολλοί εξαπατήθηκαν από επιτήδειους με πλαστούς χάρτες και ψεύτικες πληροφορίες. Ένα ταξίδι 150 χρόνων με πολύ ενδιαφέρον. Τα πάντα περί θησαυρών και θησαυροθηρίας καθώς και σχετικές δημοσιεύσεις του Τύπου από το 1849 έως και το 2000.

  Book trailer

  Περίληψη:  Περί θησαυρών και θησαυροθηρίας Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ταξιδέψετε στον μαγικό κόσμο των χαμένων θησαυρών και θα μάθετε τα πάντα γι’ αυτούς, για τη θησαυροθηρία, τους θρύλους, τις παραδόσεις, καθώς και τη σχετική νομοθεσία.

  Ακόμη, θα διαβάσετε δεκάδες περιπτώσεις εύρεσης και αναζήτησης θησαυρών, την ιστορία τους, τις περιοχές, τους τρόπους δράσης των θησαυροθήρων, τις εξαπατήσεις που έγιναν με πρόσχημα την αναζήτηση ενός θησαυρού, καθώς και πολλά άλλα, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από ένα σύνολο δημοσιευμάτων του Τύπου –σε ένα χρονικό διάστημα 150 ετών (1849-2000)– που ο συγγραφέας κατάφερε με πολύ κόπο να εντοπίσει, να συγκεντρώσει, και να ξαναφέρει στην επιφάνεια.

  Ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου αφορά το λεγόμενο χαμένο ορυχείο χρυσού του Κασβίνκυ, με τον θρυλούμενο θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πιστεύεται ότι βρίσκεται εντός αυτού.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Περί θησαυρών και θησαυροθηρίας

  Συγγραφέας: Ιωάννης Χ. Μπαϊμπάκης

  Εκδόσεις: Λεξίτυπον

  ISBN: 978-960-597-114-4

  Έτος έκδοσης: Αθήνα, 2017 (30 Ιουλίου)

  Σελίδες: 326

  Επεξεργασία εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here