Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Πολεμιστές - Κατάδυση στα μυστήρια - Κωνσταντίνος Τουλούμης

  Πολεμιστές – Κατάδυση στα μυστήρια – Κωνσταντίνος Τουλούμης

  -

  Πολεμιστές – Κατάδυση στα μυστήρια

  Προσωπική άποψη: Ζηλιασκοπούλου Βίκυ

  Το βιβλίο “Πολεμιστές, Κατάδυση στα μυστήρια” μας βάζει για τα καλά μέσα στον φανταστικό κόσμο που δημιούργησε το μυαλό του συγγραφέα. Τέσσερις άνθρωποι, τελείως άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται σε μια πόλη που μοιάζει με την Αθήνα, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι.

  Στον παράλληλο κόσμο που βρέθηκαν ο Κωνσταντίνος, η Έρη, η Έλενα και ο Αλέξανδρος, οι κάτοικοι κυνηγούν και τρέφονται από το ανθρώπινο είδος και επικρατεί ημίφως ή απόλυτο σκοτάδι. Οι ήρωές μας καταφέρνουν να βρεθούν σε ασφαλές καταφύγιο και εκεί διηγούνται ο ένας στον άλλον τις προσωπικές τους ιστορίες και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν στην “παράλληλη” Αθήνα.

  Στη συνέχεια, μεταφέρονται στο νησί “Αρειανό“, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν μαγικές ικανότητες. Πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στις πολεμικές τέχνες και να αποκτήσουν τη σωματική αντοχή που απαιτείται, επιτίθενται στο νησί οι Πράκτορες Ξι, οπότε οι ήρωές μας αναγκάζονται να περάσουν από εξαιρετικά δύσκολες δοκιμασίες προκειμένου να γίνουν μάγοι πιο γρήγορα, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους Πράκτορες Ξι.

  Οφείλω να ομολογήσω ότι βρήκα τις δοκιμασίες πρωτότυπες. Γενικά, δηλαδή, η τροπή που παίρνει η ιστορία είναι πρωτότυπη. Ιδιαίτερα η τελευταία από τις δοκιμασίες, κατά την οποία πρέπει να αποκτήσουν ένα πετράδι ο καθένας από τους ήρωες, μπορώ να πω ότι ήταν μια ωραία έμπνευση αφού, μέσω της εξιστόρησης των γεγονότων, μας ταξιδεύει στο χρόνο, μεταφέροντάς μας στην Αθήνα διαφορετικών ιστορικών περιόδων.

  Αλληλοκοιτάχτηκαν και είδαν την Έρρικα να λέει στον Αλέξανδρο να φύγει πρώτος. Εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη κάθεται στο παράθυρο και πιάνει τη σιδερένια λαβή και αφήνεται να πέσει. Φεύγει με μεγάλη ταχύτητα στο άλλο κτήριο και χάνεται από το οπτικό τους πεδίο. 

  Αισθάνομαι υποχρεωμένη να σημειώσω τις σκέψεις που μου δημιουργεί η ιστορία της Έλενας, έτσι όπως καταγράφεται. Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι προωθεί τη χρήση της μαριχουάνας, και μάλιστα όχι για φαρμακευτικούς σκοπούς, μου φάνηκε σαν να υποστηρίζει ένθερμα και με σαφήνεια την ελεύθερη χρήση της, ακόμα και αν η προμήθειά της γίνεται μέσω παράνομης αγοράς. Σαφώς και μπορεί να παρεξήγησα τα γραφόμενα, αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα γραπτό κείμενο που κυκλοφορεί στην αγορά και δεν μπορεί να υπάρχει έλεγχος στο ποιος το διαβάζει, νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει λίγο πιο μεγάλη προσοχή στον τρόπο που οι συγγραφείς χειρίζονται τέτοια θέματα.

  Πολεμιστές – Κατάδυση στα μυστήρια – Κωνσταντίνος Τουλούμης

  Γενικά, πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα, πραγματικά καλή, αφού σχεδόν όλη η ιστορία διαδραματίζεται στην Αθήνα του παρόντος, του παρελθόντος και σε παράλληλους φανταστικούς κόσμους, και οι περιγραφές όλων αυτών είναι πολύ καλές. Θα ήθελα, ωστόσο, λίγο περισσότερη εμβάθυνση στα συναισθήματα και περισσότερη περιγραφή του χαρακτήρα όλων των ηρώων, αφού κατέληξα να έχω γνώμη μόνο για έναν εξ αυτών.

  Όμως το δαιμόνιο είχε καλή ισορροπία και πλησίασε αυτή τη φορά την Έρη, η οποία άργησε να βγάλει ένα βέλος να του ρίξει και τη χτυπάει με το χέρι του ρίχνοντάς την κάτω. Η Έλενα το σημάδευε και πυροβολεί. Το πετυχαίνει στην περιοχή της καρδιάς και ακούει την Έρρικα να της φωνάζει «ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΡΙΞΕ».

  Σίγουρα φαίνεται ότι το βιβλίο δεν έχει γραφτεί από έμπειρο συγγραφέα, αφού ο λόγος του κάποιες φορές δεν είναι μεστός, με αποτέλεσμα οι διάλογοι να είναι λίγο επιφανειακοί, έχει καταφέρει ωστόσο να αποφύγει τις επαναλήψεις και να διηγηθεί όμορφα την ιστορία. Θα ήταν πολύ καλύτερο το βιβλίο αν είχε γίνει μια σωστότερη επιμέλεια, αφού πολλές φορές συνάντησα συντακτικά προβλήματα, με πιο σύνηθες την αλλαγή του χρόνου στον οποίο διαδραματίζονται τα γεγονότα από ενεστώτα σε παρελθοντικό, ακόμα και στην ίδια παράγραφο.

  Περίληψη: Τέσσερις άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε έναν εχθρικό παράλληλο κόσμο. Τότε έρχονται αντιμέτωποι με τη μοίρα τους. Ένας δρόμος γεμάτος περιπέτειες, δοκιμασίες, μαγικές δυνάμεις και κρυφά μυστικά ξανοίγεται μπροστά τους, που μόνο με αμέριστο θάρρος και τόλμη θα καταφέρουν να τον διαβούν.

  Οι ήρωές μας, ο Κωνσταντίνος, η Έρη, ο Αλέξανδρος και η Έλενα, θα χρειαστεί, εκτός από τους εξωτερικούς παράγοντες των Πρακτόρων Ξι, να αντιμετωπίσουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους, αν θέλουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο δάσκαλός τους, κύριος Απόστολος. Είναι ένα ταξίδι δύναμης, γνώσης, περιπέτειας και αυτογνωσίας μέσα στο άγνωστο, με προορισμό τον Παράδεισο. Όμως ο Παράδεισος δέχεται μόνο τους καθαρούς στην ψυχή. Μέσω όλων αυτών δημιουργούνται φιλίες και σχέσεις, ενώ τίποτα δεν διαρκεί για πάντα!

  Σε αυτό το μαγικό ταξίδι φτάνεις σε ένα οριακό σημείο, το οποίο αν το διαβείς, δεν έχει επιστροφή. Εσύ θα το τολμήσεις;

  Στοιχεία του βιβλίου:

  Τίτλος: Πολεμιστές – Κατάδυση στα Μυστήρια

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Τουλούμης

  Εκδοτικός:  Πηγή

  Έτος κυκλοφορίας: 2019

  Σελίδες: 660

  ISBN: 978-960-626-110-7

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here