Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το δώρο της ζωής - Κατερίνα Μουρίκη

  Το δώρο της ζωής – Κατερίνα Μουρίκη

  -

  Το δώρο της ζωής 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία έγραψε η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη, που πλημμυρίζει από αγάπη.

  Αναφέρομαι στο βιβλίο της «Το δώρο της ζωής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Κωνσταντίας Ζαφείρη και απευθύνεται σε ηλικίες 5+.

  Η συγγραφέας, μέσα από το όμορφο βιβλίο της, μας ταξιδεύει στην Πάρο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου.

  Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα και το όμορφο κυκλαδίτικο νησί μέρα με τη μέρα φορούσε τα γιορτινά του. Οι δρόμοι ασβεστώθηκαν και στολίστηκαν με φαναράκια. Ο παλιός αλλά ανακαινισμένος ανεμόμυλος στο λιμάνι φωταγωγήθηκε και η φτερωτή του έμοιαζε με φωτισμένη ρόδα λούνα παρκ. Στην κεντρική πλατεία στήθηκε ένα παραδοσιακό καΐκι με χρωματιστά λαμπιόνια.

  Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Μόνο ο καπετάν Βασίλης δείχνει να αδιαφορεί για αυτά και δεν συμμερίζεται τη χαρά των νησιωτών. Για εκείνον, ο χρόνος σταμάτησε έξι χρόνια πριν, όταν έχασε τη γυναίκα του και το νεογέννητο αγόρι του. Από τότε, έγινε ένας διαφορετικός άνθρωπος. Πάντα σκυθρωπός και κλεισμένος στον εαυτό του.

  Τι θα συμβεί όμως όταν μάθει ότι ένα αγόρι από το νησί πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό για να γίνει καλά;

  Μια ιστορία που συγκινεί, αλλά και αφυπνίζει. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο αγορές, λάμψη και διασκέδαση. Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, προσφορά. Αγάπη και προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη. 

  Η συγκεκριμένη ιστορία μού άρεσε πολύ και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί μου θύμισε στοιχεία της παράδοσής μας, που οι περισσότεροι από μας έχουμε λησμονήσει, υιοθετώντας έθιμα ξένων χωρών. Ακόμα κι αν δεν τηρούμε πλέον όλες τις παραδόσεις μας, είναι καλό να τις γνωρίσουμε στα παιδιά μας. Ένα βιβλίο που δίνει τροφή για σκέψη και αφορμή για συζήτηση με τους μικρούς αναγνώστες.

  Διαβάστε την ιστορία, νιώστε το μήνυμά της και ταξιδέψτε μαζί της στην πανέμορφη Πάρο.

  Περίληψη: Παραµονές Χριστουγέννων και το όμορφο, κυκλαδίτικο νησί φόρεσε τα γιορτινά του!

  Όλοι περιµένουν το θαύµα της Θείας Γέννησης εκτός από τον καπετάν Βασίλη, που µένει κλεισµένος στον εαυτό του και στο καΐκι του. Κάποια φουρτούνα της ζωής τού στέρησε ό,τι πολυτιµότερο είχε, την οικογένειά του, και έσβησε την πίστη του. Μήπως όµως δεν την έσβησε τελείως, αλλά απλά, κρυµµένη µέσα στη χόβολη, περίµενε το θαύµα, που θα έφερνε την καρδιά του καπετάνιου στο λιµάνι της αγάπης και της προσφοράς;

  Μια ιστορία, που θα συγκινήσει κάθε µικρό και µεγάλο αναγνώστη και θα τον κάνει κοινωνό της αγάπης της έµπρακτης, που λειτουργεί στη σκιά και τη σιωπή. Η εκφραστική εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Ζαφείρη με την χαρούμενη γκάμα χρωμάτων κάνει το βιβλίο ένα πολύ όμορφο δώρο για τα παδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το δώρο της ζωής

  Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη

  Εικονογράφος : Κωνσταντία Ζαφείρη

  Εκδόσεις: Θύρα

  ISBN: 9786185404048

  Hμ. Έκδοσης: 18/12/2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here