Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2019
More
  Αρχική Σκέψεις σε λέξεις Πώς γράφτηκε το Θερινό Ηλιοστάσιο

  Πώς γράφτηκε το Θερινό Ηλιοστάσιο

  -

  Πώς γράφτηκε το Θερινό Ηλιοστάσιο

  Γράφει η Κατερίνα ΜπάρΚα

  Είναι γεγονός πως από μικρή είχα το μικρόβιο της δημιουργίας φανταστικών ιστοριών. Είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μου και μερικές φορές η έκτασή του δεν περιορίζεται εύκολα, κάτι που εξηγεί γιατί στράφηκα στη μυθοπλασία. Μου είναι τόσο ευχάριστο να ξέρω ότι έχω το απεριόριστο να σκεφτώ και να γράψω, ν’ απλώσω ιδέες και κόσμους στο χαρτί δίχως να προβληματίζομαι πότε να σταματήσω.

  Η φαντασία στη ζωή μου υπήρχε σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τότε που οι αναμνήσεις φώλιασαν για τα καλά στη μνήμη μου, η φαντασία και οι νέοι κόσμοι άρχισαν να δημιουργούνται και να ξεδιπλώνονται νοερά στα μάτια μου σαν παραμύθια που οι χάρτινες σελίδες τους θροΐζουν στ’ ακροδάχτυλα. Και νομίζω πως αυτό ήταν που με ώθησε να στραφώ στη μυθοπλασία.

  Την ιδέα όμως για το Θερινό Ηλιοστάσιο την οφείλω καθαρά στο σύζυγό μου. Θυμάμαι βλέπαμε μια ταινία φανταστικού περιεχομένου και γυρίζει και μου προτείνει κάποια στιγμή πάνω στην κουβέντα “Κι εσύ μπορείς να γράψεις”! Αυτό αμέσως προκάλεσε τη φαντασία μου κι έτσι ξεκίνησα την έρευνα, τη συλλογή πληροφοριών και τη συγγραφή. Οπότε, πέρα από τις δικές μου φανταστικές προσθήκες, το βιβλίο μου είναι βασισμένο στην ελληνική μυθολογία καθώς και σ’ έναν κέλτικο μύθο.

  Και ύστερα ήρθε η ερώτηση… Θα πετύχει; Δεν ήμουν σίγουρη αν το αναγνωστικό κοινό θα προτιμούσε ένα τέτοιο βιβλίο. Όμως αν δεν προσπαθήσεις, δεν ξέρεις. Και τι γεύση θα είχε η ζωή αν δε δοκιμάσει κανείς τα όριά του; Αν δεν πειραματιστεί σ’ αυτό που λαχταρά η καρδιά του;

  Έτσι λοιπόν, ήρθαν στο φως σιγά σιγά οι ήρωές μου… Ο Λεωνίδας είναι ο πρωτότοκος γιος του Ωρίωνα Σείριου, οπότε αυτόματα πέφτει σ’ αυτόν το βάρος της οικογενειακής επιχείρησης και όχι μόνο… Προορίζεται για να ηγηθεί μιας οικογενειακής παράδοσης βαριάς και σπουδαίας ιστορίας. Αυτό όμως τον βαραίνει γιατί δε γίνεται με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε, και όλο αυτό δημιουργεί συνεχείς κόντρες με τον πατέρα του. Είναι δίκαιος, συνετός, μια ήρεμη δύναμη και συνάμα βαθύτατα ρομαντικός, με μια παλιακή αυθεντικότητα, μόνο που δεν έχει βρει αντίκτυπο σ’ αυτό. Μέχρι που…. Εμφανίζεται στη ζωή του η Λευκή. Ένα ξεχωριστό κορίτσι, καλομαθημένη στην αγάπη των δικών της, αρκετά μοναχική και βυθισμένη στην κρυφή της προσμονή, ότι δηλαδή κάποτε θα γευτεί την πραγματική αγάπη, αγνοώντας πως η ζωή της καθορίζεται και από άλλους παράγοντες και κρυμμένα μυστικά που για τη δική της ασφάλεια αγνοεί. Ένας από τους ανθρώπους που φροντίζει για την προστασία της είναι η κολλητή της η Βάλια, που κι αυτή με τη σειρά της είναι κάτι παραπάνω από την καλή φίλη με τα λαμπερά ξανθά μαλλιά.

  Μα δε θα αποκαλύψω άλλα… η συνέχεια βρίσκεται στις σελίδες του βιβλίου…

  ‘’Το Θερινό Ηλιοστάσιο’’ από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ.

  Πώς γράφτηκε το Θερινό Ηλιοστάσιο

  Απάντηση