Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος - Δήμητρης Κάσσαρης

  Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος – Δήμητρης Κάσσαρης

  -

  Το βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Κάσσαρη «Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Υπέροχη είναι και η εικονογράφηση της Ελένης Μαραθού.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας συνδυάζει αρμονικά την αγάπη του για τη μουσική και το βιβλίο, δημιουργώντας μια τρυφερή ιστορία με μηνύματα για πολλούς αποδέκτες. Η γραφή του λυρική, ονειρεμένη, που ταξιδεύει τους αναγνώστες στη χώρα της μουσικής και των λουλουδιών.

  Η μαμά Μουσική φροντίζει όλα τα λουλούδια στον κήπο της. Τα ποτίζει καθημερινά με τις δροσερές της νότες και αυτά την ευχαριστούν με τα όμορφά τους τραγούδια.

  Η μαμά Μουσική θα χρειαστεί να λείψει για ένα χρονικό διάστημα. Αφήνει τα μουσικολούλουδα στον Ήλιο και τη Βροχή, να τα περιποιούνται όσο εκείνη θα απουσιάζει.

  Πάνω από τον μουσικό κήπο, όταν δεν έρχονταν οι ηλιοκόρες να τα ζεστάνουν, περνούσε η κυρά Βροχή και τα δρόσιζε. Έτσι τα μουσικολούλουδα μοσχομύριζαν και συνέχιζαν να τραγουδούν μελωδικά και χαρούμενα.

  Καθώς περνούσε ο καιρός, ένα αλλόκοτο λουλούδι φυτρώνει ανάμεσα στα μελωδικά λουλούδια. Ένας κάκτος. Κανένα από τα λουλούδια του κήπου δεν ανέχεται την παρουσία του κάκτου, ο οποίος είναι και παράφωνος.

  Έτσι με μια γριά γκρίνια να κόβει βόλτες ανάμεσα στα μουσικολούλουδα, που δεν ανέχονταν το ξένο και διαφορετικό που είχε εισχωρήσει στον δικό τους θαυμάσιο χώρο, περνούσαν οι μέρες και ο μικρός κάκτος μεγάλωνε.

  Ο συγγραφέας αναφέρεται στη διαφορετικότητα και την αποδοχή. Με πολύ εύστοχο τρόπο, και με μια γραφή άκρως λογοτεχνική, χωρίς ίχνος διδακτισμού, οδηγεί τους αναγνώστες στην αποδοχή του διαφορετικού. Προωθεί αξίες σημαντικές. Μιλάει για αγάπη, για καλοσύνη, για συγχώρεση.

  Υπέροχη είναι και η εικονογράφηση της Ελένη Μαραθιά, που με τις εικόνες της αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα λόγια του συγγραφέα. Διαβάζοντας το βιβλίο, ο αναγνώστης νιώθει σαν να του χτύπησε η Άνοιξη την πόρτα της καρδιάς του. Εικόνες πραγματικά έργα τέχνης. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

  Αναζητήστε το και αφήστε το μελωδικό του κείμενο να αγγίξει τόσο την καρδιά των παιδιών όσο και τη δική σας.

  Περίληψη: Τι συμβαίνει έξω από το σπίτι της μαμάς Μουσικής και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στον κήπο; Τι γυρεύει ένας άσχημος και παράφωνος κάκτος ανάμεσα στα όμορφα μουσικολούλουδα και με ποιον τρόπο θα γίνει ο ήρωάς τους όταν θα βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο;

  Ένα παραμύθι για τη δύναμη της επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες, για τη σημασία της συγνώμης, για τον σεβασμό στο διαφορετικό και για την αγάπη που δεν κάνει διακρίσεις.

  Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτοςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος

  Συγγραφέας: Δημήτρης Κάσσαρης

  Εικονογράφος: Ελένη Μαραθού

  Εκδόσεις: 24 γράμματα 

  ΙSBN: 978 – 6185 – 469 – 849

  Ημ. Έκδοσης: 06/2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here