Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε - Συλλογικό

  Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε – Συλλογικό

  -

  Το βιβλίο «Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε» είναι ένα συλλογικό έργο που γράφτηκε από τους μαθητές του 1ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου, με υπεύθυνη νηπιαγωγό τη Μαρία Κουτσανοπούλου, η οποία έκανε και την εικονογράφηση του βιβλίου.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Έχει λάβει το 1ο βραβείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης το 2014 και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βάρφη. Απευθύνεται σε ηλικίες 3+. Πρόκειται για ένα βιβλίο που με ευφάνταστο τρόπο αναφέρεται στη δύναμη της αγάπης και της καλοσύνης, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά της βίας.

  Μια φορά ήταν ένα χέρι…

  Όμως ήταν πολύ λυπημένο γιατί δεν το πρόσεχε κανείς. Ήταν μόνο του. Δεν είχε παρέα, δεν είχε φίλους, δεν είχε κανέναν.

  Πολλές φορές η μοναξιά, η περιθωριοποίηση, μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο σε εκρήξεις θυμού και πράξεις βίας. Είναι ένας τρόπος να δείξει στους άλλους ότι υπάρχει, ζει και έχει ανάγκη την προσοχή και την αποδοχή των άλλων.

  Η αγάπη όμως έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να διώξει τον θυμό που έχει φωλιάσει σε μια ψυχή και να την κάνει να ανθίσει.

  Γεια σου! Είμαι η Πολύχρωμη. Θέλεις να παίξουμε μαζί; Μπορώ να σου δείξω πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα χέρια.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που προσφέρεται για πολλές συζητήσεις με τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, αλλά και για πολλές δραστηριότητες. Η εικονογράφηση κουμπώνει απόλυτα στο κείμενο και τα παιδιά κατανοούν πλήρως τη δύναμη της αγάπης, της συλλογικότητας και όλες τις αρνητικές επιπτώσεις μιας βίαιης συμπεριφοράς.

  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην εκπαιδευτικό του νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου, όσο και στα παιδιά για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όσο γίνονται τέτοιες προσπάθειες, η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο δεν σβήνει.

  Περίληψη: Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι, πώς αποκτούν τα χρώματά τους; Ένα  παραμύθι με χέρια που … αγγίζουν το φαινόμενο της βίας … δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και … ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.

  Τα χέρια δε χτυπάνε - Συλλογικό έργοΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε

  Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

  Εικονογράφος: Μαρία Κουτσανοπούλου

  Εκδόσεις: Βάρφης

  ΙSBN: 978-618-810-328-3

                                                             Σελίδες: 40

                                                             Έτος έκδοσης: 2015

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here