Τα ζευγάρια των comics

Γράφει ο Ηλίας Τσιάρας

Μιας που σε δύο μέρες είναι η δεύτερη πιο εμπορική γιορτή μετά τα Χριστούγεννα (στην Ελλάδα τουλάχιστον, γιατί στην Αμερική πιστεύω πως το Halloween κατέχει τη θέση αυτή), θεώρησα σκόπιμο να ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά-χαρακτηριστικά ή και ανορθόδοξα ζευγάρια της 9ης Τέχνης.

Για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου, θα περιοριστούμε σε ζευγάρια τα οποία αποτελούνται αποκλειστικά από υπερήρωες ή τέλος πάντων κάτι παρεμφερές, μιας και πολλές φορές η διαχωριστική γραμμή μεταξύ hero και villain όχι μόνο είναι δυσδιάκριτη αλλά μετατοπίζεται κιόλας, οπότε μην περιμένετε να δείτε τα ονόματα της, εκνευριστικής πολλές φορές, Lois Lane ή της, σαφέστατα πιο ενδιαφέρουσας, Mary Jane Watson.

Mr. Fantastic-Invisible Woman

Όσο και αν δε θέλω, δεν μπορώ παρά να αρχίσω αυτό το αφιέρωμα με το δημοφιλέστερο ίσως ζευγάρι στον χώρο των comics, τη μισή κυριολεκτικά ομάδα των Fantastic Four. Ο λόγος είναι προφανής: ήδη από το πρώτο τεύχος του 1961, ο Richard και η Sue, μας συστήνονται ως αρραβωνιασμένοι. Ο έρωτάς τους προϋπήρχε των δυνάμεών τους, αν και αυτό δεν ήταν ικανό να καταστήσει τον επερχόμενο γάμο τους απρόσβλητο από δυσκολίες, βλέπε το κάθε άλλο παρά αθώο ενδιαφέρον του Namor για τη Sue. Πλέον απολαμβάνουν την περιπετειώδη ζωή τους μαζί με τα, επίσης φανταστικά βεβαίως-βεβαίως, παιδιά τους, Franklin και Valeria.

Green Arrow-Black Canary

Ένα από τα ζευγάρια-σύμβολο της Justice League αλλά και ολόκληρου του σύμπαν της DC γενικότερα, η σχέση του Oliver Queen και της Dinah Laurel Lance ήταν από την αρχή θυελλώδης. Η διαφορά ηλικίας δεν τους επηρέασε καθόλου όμως και τελικά όχι απλώς έγιναν ζευγάρι, αλλά παντρεύτηκαν κιόλας. Βέβαια ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ –και όχι, δε φταίει ο γιος του Green Arrow με άλλη γυναίκα από το ταραχώδες παρελθόν του, αλλά η απόφαση του να κυνηγήσει και να σκοτώσει εγκληματίες μετά από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

Cyclops-Jean Grey

Εδώ μιλάμε για την πεμπτουσία του νεανικού έρωτα. Αν και στην αρχή ο Scott αρνούνταν να παραδεχτεί τα συναισθήματά του για την κοκκινομάλλα ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό, φοβούμενος πως η οπτική του ακτίνα, κατάρα για πάρα πολλά χρόνια, θα την εξαΰλωνε, τελικά βρήκε το θάρρος να της μιλήσει ανήμερα των 18ων γενεθλίων του Iceman. Ευτυχώς, και η Jean ένιωθε το ίδιο για τον αρχηγό των X-Men. Η σχέση τους έχει περάσει από σαράντα και βάλε κύματα. Κάτι ο Wolverine με τον ζωώδη μαγνητισμό του και τον έρωτά του με την Jean, κάτι η κοσμική οντότητα Phoenix που επίσης θέλει την Jean, λίγο ο γάμος του Cyclops με τον κλώνο της Jean και η γέννηση του γιου του που τον στέλνει στο μέλλον και επιστρέφει ως ο 50άρης Cable… Έχει κι άλλα, αλλά λέω να σταματήσω εδώ.

Superman-Wonder Woman

Μία από τις εκπλήξεις του New 52, ήταν και το εν λόγω ζευγάρι. Ίσως βέβαια δε θα έπρεπε, καθώς ήδη στις σελίδες του εκπληκτικού Kingdom Come, οι δυο τους όχι απλώς συνδέονται ερωτικά αλλά περιμένουν και το παιδί τους. Μαντέψτε ποιος θα είναι ο νονός (ναι, ο Batman). Όπως και να έχει είναι σίγουρα ένα αρκετά ταιριαστό ζευγάρι καθώς πέρα από τις, σε καμία περίπτωση αμελητέες, δυνάμεις τους νιώθουν και οι δύο ξένοι σε ξένη χώρα. Για να μη θίξω το γεγονός πως αποτελούν υλικό για πρώτης τάξης ανέκδοτο: ένας εξωγήινος και μια ΑμαζόναΠροσωπικά προτιμώ την Diana στο πλευρό του Superman. Έχει μια δυναμική και μια ξεροκεφαλιά που λείπει από το προσκοπάκι με το S (είπαμε δεν είναι S, αλλά τέλος πάντων) στο στήθος.

Τα ζευγάρια των comics

Batman-Catwoman

Ε, αφού τον ανέφερα πιο πάνω δε γινόταν να μη συνεχίσω με την πάρτη του. Στα τέλη του 2017 ο Bruce αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στη Selina. Βέβαια, δεν πρόκειται για κάτι αναπάντεχο, καθώς οι δυο τους έχουν υπάρξει κατά καιρούς εραστές. Μάλιστα, σε μια εναλλακτική διάσταση γνωστή ως Earth-2, έχουν και μια κόρη μαζί, τη Huntress, μέλος των Birds of Prey αυτής της διάστασης. Λατρεύω τα comics, σας το έχω πει, ε; Α, εννοείται πως η απάντηση της Catwoman ήταν ‘ναι’, σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν.

Daredevil-Elektra      

Και αφού είδαμε το πιο πρόσφατο ελαφρώς παράταιρο ζευγάρι, μιας και την Catwoman δεν τη λες και superheroine, περνάμε σε μια κλασική αξία καταδικασμένου έρωτα. Ε, λογικό θα μου πείτε όταν ένας υπέρμαχος του νόμου ακόμα και στην ‘κανονική’ του ζωή ως δικηγόρος ερωτεύεται μια θανάσιμη δολοφόνο ninja. Από την άλλη, πώς να μην το κάνει ο κακόμοιρος, αφού δε χρειάζεται να έχεις μάτια για να γοητευτείς από την ελληνική ομορφιά της Elektra; Άσχετο, το συγκεκριμένο όνομα έπαιζε πολύ για την κόρη μου, αλλά αποφασίσαμε πως το Αριάδνη της ταιριάζει περισσότερο. Είναι λιγότερο… απειλητικό.

Scarlet Witch-Vision

Κι εδώ έχουμε ένα παράταιρο ζευγάρι αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Vision είναι ανδροειδές. Το γεγονός αυτό, αν και αποτέλεσε σημείο τριβής στη σχέση της Wanda με τον αδελφό της Quicksilver, δε στάθηκε εμπόδιο όχι μόνο στον γάμο τους, αλλά κατόρθωσαν να αποκτήσαν και δίδυμους γιους, τον William και τον Thomas, με τη βοήθεια των μαγικών της δυνάμεων φυσικά. Εντάξει τώρα, το ότι αποδείχθηκε τελικά πως τα δίδυμα ήταν κομμάτια της ψυχής του δαίμονα Mephisto, είναι μια άλλη ιστορία.

Apollo-Midnighter

Θα κλείσω το σημερινό αφιέρωμα με ένα ομόφυλο ζευγάρι, για να δείξω πως το politically correct δεν έχει καμία θέση στον χώρο της 9ης Τέχνης. Ούτε στην κοινωνία μας θα έπρεπε, αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Ο λόγος για δύο από τους πιο γνωστούς ήρωες της θυγατρικής της DC, Wildstrom, οι Apollo και Midnighter θεωρούνται από πολλούς ως μια παραλλαγή του αρχετυπικού διδύμου Superman-Batman, στο αρκετά πιο σκληρό. Μέλη της διαβόητης ομάδας The Authority, δε διστάζουν, καθόλου όμως, να σκοτώσουν προκειμένου να πετύχουν στην αποστολή τους. Τη σχέση τους, η οποία από την αρχή ήταν φανερή σε όλους, επικυρώθηκε και επίσημα το 2002 με τον γάμο τους. Πραγματικά λυπάμαι όποιον προσπαθήσει να μπει ανάμεσά τους καθώς σαν να βλέπω από τώρα τα αποκαΐδια του (αν τον τακτοποιήσει ο Apollo) ή τα αιματοβαμμένα μέλη του (αν τον τακτοποιήσει ο Midnighter) παραπεταμένα σε κάποια γωνιά.

Αυτά είχα να σας πω. Δυστυχώς, δεν κατόρθωσα να χωρέσω όλους τους ερωτευμένους που σκόπευα αρχικά στις σειρές που μόλις διαβάσατε. Τα ζευγάρια των X-Men Kitty Pride-Colossus, Storm-Black Panther, Magneto-Rogue, Gambit-Rogue (το αγαπημένο μου) αλλά και το μικροσκοπικών διαστάσεων Ant-Man-Wasp, απλώς θα αναφερθούν ονομαστικά εδώ. Κάτι είναι και αυτό

Μέχρι την επόμενη φορά, μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τα comics του αγαπημένου σας ήρωα. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τον πεθάνουν!

Τα ζευγάρια των comics

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

 

 

Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ