Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Θαυμαστοί Μικρόκοσμοι, συλλογικό

  Θαυμαστοί Μικρόκοσμοι, συλλογικό

  -

  Θαυμαστοί Μικρόκοσμοι

   Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Θαυμαστοί Μικρόκοσμοι, είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέθεξις.

  Θαυμαστοί ΜικρόκοσμοιΠεριλαμβάνει 9 ιστορίες γραμμένες από 9 διαφορετικούς ανθρώπους, όλοι μέλη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Ξάνθης.

  Είναι η δεύτερη συγγραφική τους προσπάθεια που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν.

  Ιστορίες διαφορετικές μεταξύ τους, ευφάνταστες, πρωτότυπες, που διαθέτουν μια φρεσκάδα.

  Ιστορίες που θα συγκινήσουν τον αναγνώστη, θα τον ταξιδέψουν, θα του προσφέρουν τροφή για σκέψη.

  Κοίταξα κατάματα το τέρας που έχω γίνει, θύμωσα για κάθε απειλή, βρισιά, μπουνιά που άφησα τον εαυτό μου να ρίξει. Όλα αυτά είναι δικά μου, εγώ τα έκανα. Τα βήματα όμως ήταν πατημασιές πάνω σε χνάρια αλλουνού.

  Καλογραμμένες ιστορίες, κατάθεση ψυχής από ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία και έχουν ανάγκη να εκφραστούν μέσα από τις λέξεις, ανακαλύπτοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας καινούργιους κόσμους.

  Οι επόμενες μέρες κύλησαν μέσα σε ένα βαρύ κλίμα. Της ήταν αδύνατο να διανοηθεί τις μέρες της μακριά του. Προσπαθούσε να βρει την κυριαρχία της… Μάταια. Μάταιος κόπος. Φίλοι και συγγενείς προσπαθούσαν να την κρατούν απασχολημένη ή να την τραβήξουν έξω από το μικρό δυαράκι της στο οποίο είχε κλειστεί αναπολώντας το μικρό της πρίγκιπα. Ένιωθε την αγκαλιά της κενή, της λείψει αυτή η μικρή χουφτίτσα στον γιακά της.

  Ένα μικρό βιβλίο σε όγκο. Μετράει μόλις 60 σελίδες που διαβάζονται με μια ανάσα αλλά αφήνουν έντονα το σημάδι τους στον αναγνώστη.

  Το τέρας την έπιασε από τα μαλλιά γελώντας δυνατά, εκείνη γύρισε και το έφτυσε στο πρόσωπο, το τέρας σκοτείνιασε, έβγαλε το μαχαίρι από τη ζώνη και έσκισε με ευκολία τη σάρκα, το γέρικο κορμί έπεσε με θόρυβο στην αυλή. Ύστερα το τέρας πέταξε με δύναμη τη μάνα κάτω, της έσκισε τα ρούχα, με μανία τη χτύπησε ξανά και ξανά, μπήκε μέσα της, μετά άλλο τέρας κι ύστερα άλλο κι άλλο, μέχρι που η μάνα σταμάτησε να κλαίει, σταμάτησε να σαλεύει.

  Μ΄ένα γρήγορο κατέβασμα της λεπίδας, της έκοψε το κεφάλι και εκείνο κύλισε στο χώμα, σταμάτησε δίπλα στις τριανταφυλλιές, το αίμα του πότισε τις ρίζες.

  Περίληψη: Το βιβλίο είναι το δεύτερο κατά σειρά αντικείμενο του μόχθου της αεικίνητης ομάδας δημιουργικής γραφής της Ξάνθης. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου συνυπάρχουν άγγελοι με δασκάλους οδήγησης, έφηβοι αλλά και ενήλικοι εγκληματίες, οικογένειες διαφορετικές, μέλισσες και μπαλόνια ονείρου, αλαφροΐσκιωτοι και μηχανουργοί. Εμπερικλείει ένα ακόμη κομμάτι από τον καθένα μας. Καλή ανάγνωση.

  Θαυμαστοί ΜικρόκοσμοιΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλοι: Θαυμαστοί μικρόκοσμοι

  Συγγραφική ομάδα εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Ξάνθης

  Εκδόσεις: Μέθεξις

  ISBN: 978-618-5226-64-0

  Σελίδες: 64

  Έτος Έκδοσης: 2018

  Στη χαρακτηριστική φωτογραφία του άρθρου για φόντο χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας Μικρόκοσμοι του Βάκη Λοϊζίδη.

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here