Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Νάσος το ελεφαντάκι - Η νέα πατρίδα - Βιβή Καββαδά

  Νάσος το ελεφαντάκι – Η νέα πατρίδα – Βιβή Καββαδά

  -

  Νάσος το ελεφαντάκι – Η νέα πατρίδα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Βιβής Καββαδά «Νάσος το ελεφαντάκι, η νέα πατρίδα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Mamaya σε εικονογράφηση Ελένης Πεχλιβάνη. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών. Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με ήρωα το ελεφαντάκι.

  Νάσος το ελεφαντάκιΟ Νάσος με την οικογένειά του φτάνει σε μια νέα πατρίδα για να γλιτώσει από τους λαθροκυνηγούς. Δυστυχώς, τα ζώα που βρίσκει στο καινούριο μέρος που επιλέγει με τους γονείς του να ζήσει, δεν τον καλοδέχονται. Δεν βρίσκει παρέα για παιχνίδι και αισθάνεται στεναχώρια αλλά και μοναξιά. Για τον Νάσο, η συμπεριφορά των ζώων είναι ακατανόητη.

  Μέχρι τη στιγμή που ένα γεγονός αλλάζει τη στάση των ζώων απέναντι στον Νάσο και στους γονείς του. Το βιβλίο της Βιβής Καββαδά αναφέρεται στην ξενοφοβία, ενώ μέσα από τη μυθοπλασία, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την έννοια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

  Το επόμενο πρωί δυνατές φωνές ξυπνούν τον μικρό ελέφαντα. Η καρδιά του χτυπάει δυνατά. «Τι συμβαίνει; Μας κυνηγούν ξανά;» αναρωτιέται. Αρχίζει να τρέχει αναζητώντας τους γονείς του. Τους βρίσκει στον μεγάλο νερόλακο κυκλωμένους από μια ομάδα θυμωμένων ζώων.

  Ένα βιβλίο που μπορεί να γίνει χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς και αφορμή για συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως η ξενοφοβία, το προσφυγικό, η αλλαγή περιβάλλοντος. Θέματα που τα τελευταία χρόνια συζητιούνται στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

  Ένα κείμενο ουσιαστικό, που στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές που επέρχονται στη ζωή τους, αλλά και να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης.

  Περίληψη: Έπειτα από ένα περιπετειώδες, μακρύ ταξίδι, ο Νάσος βρίσκει μια νέα πατρίδα. Σε αυτόν τον όμορφο τόπο, όμως, υπάρχουν ζώα που δεν τον συμπαθούν. Θα καταφέρει ο Νάσος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να κερδίσει καινούργιους φίλους; Το μικρό ελεφαντάκι πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, που μιλάει στα παιδιά για τις έννοιες της αλλαγής, της προσαρμογής και της συνεργασίας.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Νάσος το ελεφαντάκιΤίτλος: Νάσος το ελεφαντάκι: Η νέα πατρίδα

  Συγγραφέας: Βιβή Καββαδά

  Εικονογράφος : Ελένη Πεχλιβάνη

  Εκδόσεις: Mamaya

  ISBN: 978-618-5224-52-3

  Ημ. Έκδοσης: 12/12/2018

  Επεξεργασία εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη  

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here