Σάββατο, Αύγουστος 24, 2019
More

  The Elephant House

  -

  The Elephant House

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ένα από τα πιο γνωστά καφέ στην Ευρώπη είναι το «The Elephant House» στο Εδιμβούργο. Άνοιξε τις πόρτες του το 1995. Τακτικοί θαμώνες του αρκετοί συγγραφείς που εμπνέονται τους ήρωες των βιβλίων τους.

  Το μέρος που γεννήθηκε ο Harry Potter

  Η συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών με ήρωα τον Χάρι Πότερ, J.K.Rowling, δημιούργησε τον ήρωά της σε αυτό εδώ το μέρος και οι ιδιοκτήτες του καφέ είναι πολύ περήφανοι για αυτό το γεγονός και φροντίζουν να το κάνουν γνωστό, τοποθετώντας την σχετική επιγραφή στη βιτρίνα του καταστήματος.

  Χαρακτηριστικό είναι το μπάνιο του The Elephant House. Oι λάτρεις του Χάρι Πότερ που επισκέπτονται το καφέ από όλο τον κόσμο, έχουν γράψει στους τοίχους ολόκληρα αποσπάσματα από τα βιβλία της σειράς ή έχουν αφήσει μηνύματα αγάπης και λατρείας για το μάγο Χαρι Πότερ.

  Στο συγκεκριμένο χώρο πίνουν το καφέ ή το τσάι τους και άλλοι συγγραφείς, όπως ο Ian Rankin με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Ρέμπους, αλλά και ο ομότεχνός του Alexander McCall Smith και πολλοί άλλοι ακόμα.

  Περισσότερες πληροφορίες για το «Τhe Elephant House» μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση