Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί - Ingrid Chabbert

  Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί – Ingrid Chabbert

  -

  Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Τη Γαλλίδα συγγραφέα Σαμπέρ, και τον Ισπανό εικονογράφο Γκουρίντι, σίγουρα θα τους έχετε ακούσει από το νέο του βιβλίο «5 μύγες και μια τρομπέτα» που κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

  Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλίΣήμερα θα σας παρουσιάσω ένα άλλο εξαιρετικό βιβλίο τους, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί». Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. Είμαι όμως σίγουρη ότι θα το απολαύσουν αναγνώστες μεγαλύτερης ηλικίας και φυσικά ενήλικες. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη.

  Το βιβλίο αναφέρεται στην αγνή αγάπη της παιδικής ηλικίας. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτό το δυνατό συναίσθημα μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται.

  Ένα μικρό αγόρι λοιπόν, ερωτεύεται τη Φωτεινή, μια συμμαθήτριά του. Για χάρη της, δεν διστάζει να «τσαλακωθεί», να γελοιοποιηθεί, προκειμένου να της δείξει αυτό που αισθάνεται. Θέλει να την κερδίσει. Θα τα καταφέρει άραγε;

  “Μέχρι που ένα πρωί αποφασίζω
  Να μεταμφιεστώ σε πουλί,
  Με υπέροχο φτέρωμα.
  Ένα από αυτά που βλέπει
  Κανείς στο δάσος
  Στη διάρκεια του καλοκαιριού!
  Αισθάνομαι όμορφα
  Μες στο κοστούμι μου
  Και τόσο ζεστά.”

  Το κείμενο μικρό και απλά. Φανταστείτε το σαν ένα μεγάλο ποίημα. Η εικονογράφηση ασπρόμαυρη και λιτή. Ένα βιβλίο τρυφερό και γεμάτο αγάπη. Ένα κείμενο που θα μας θυμίσει τι συμβαίνει στη καρδιά μας, όταν φωλιάζει η αγνή αγάπη. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Περίληψη: Τη μέρα που άρχισα το σχολείο ερωτεύτηκα για πρώτη φορά. Κι αφού εκείνη αγαπούσε τα πουλιά, μεταμορφώθηκα σε πουλί. Κι ας ήταν δύσκολο να παίζω μπάλα και να σκαρφαλώνω στα δέντρα. Κι ας γελούσαν μαζί μου. Εγώ ήθελα να είμαι ένα από τα πουλιά που αγαπούσε.

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης που μας μεταμορφώνει και μας απελευθερώνει.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί

  Συγγραφέας: Ingrid Chabbert

  Εικονογράφος: Raul Guridi

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601673912

  Ημερομηνία έκδοσης: 16/11/2017

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here