Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Το κατσικάκι με τη γραβάτα - Ιωάννα Μπαμπέτα

  Το κατσικάκι με τη γραβάτα – Ιωάννα Μπαμπέτα

  -

  Το κατσικάκι με τη γραβάτα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο βιβλίο της συγγραφέως Ιωάννας Μπαμπέτα, «Το κατσικάκι με τη γραβάτα». Ανήκει στη σειρά Μικρές Καληνύχτες. Η πολύ όμορφη εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Χρύσας Σπυρίδωνος.

  Ο ήρωας της ιστορίας είναι ο Ηλίας, το πιο μικρό κατσικάκι μιας οικογένειας. Σχεδόν κανείς δεν του δίνει σημασία μέσα στο σπίτι. Πάντα τελευταίος μπαίνει να κάνει μπάνιο, τελευταίος τρώει πρωινό και βρίσκει ό,τι του έχουν αφήσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

  Η μαμά του βοηθάει πάντα τα μεγαλύτερα αδέλφια του με τα μαθήματα του σχολείου και τις διάφορες εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Εκείνος πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και δεν έχει ακόμα δύσκολα μαθήματα.

  Έσκυψε το κεφάλι, αφού τον βάραινε στεναχώρια μεγάλη. Σκεφτόταν πως είναι πολύ δύσκολο να είσαι το κατσικάκι το πιο μικρό, κι ας του έλεγαν όλοι πως είναι τυχερό. Αφού κανείς δεν του δίνει σημασία. Αχ κακόμοιρε μικρέ Ηλία….

  Κάποια στιγμή φτάνει και για τον Ηλία μια σημαντική μέρα. Η μέρα της γιορτής στο νηπιαγωγείο. Το μικρό κατσικάκι γεμίζει το σπίτι με προσκλήσεις για να τραβήξει την προσοχή των δικών του. Θα καταφέρει ο Ηλίας να κερδίσει την προσοχή τους; Τι θα συμβεί στη γιορτή του νηπιαγωγείου;

  Μια όμορφη, γλυκιά και τρυφερή ιστορία έγραψε η Ιωάννα Μπαμπέτα, που σίγουρα θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες που θα διαβάσουν το βιβλίο. Είμαι σίγουρη ότι θα θέλουν να την διαβάσουν ξανά και ξανά.

  Υπάρχει και η δυνατότητα να ακούσουν οι μικροί αναγνώστες τη συγγραφέα του βιβλίου να αφηγείται την ιστορία του Ηλία, μέσω του δωρεάν προγράμματος QR code reader.

  Απόλυτη ησυχία έγινε ξαφνικά. Έφυγαν; Τον ξέχασαν έτσι απλά; Και τώρα πως θα πάει στου Νηπιαγωγείου τη γιορτή; Δεν έπρεπε να τη χάσει. Ήταν τόσο σημαντική.

  Περίληψη: Ο Ηλίας είναι το κατσικάκι το πιο μικρό. Άραγε είναι άτυχο ή τυχερό; Άλλα έξι αδέρφια έχει που από τη μαμά συνέχεια βοήθεια ζητούν. Της λένε τα νέα τους, φωνάζουν και γελούν. Δυστυχώς, του Ηλία η φωνή δεν είναι αρκετά δυνατή. Ακόμα και τη μέρα που φόρεσε γραβάτα στον λαιμό, κανείς δεν έδωσε σημασία, κι ας είχε ρόλο πρωταγωνιστικό. Στην ιστορία γίνονται πολλά… φώτα, χειροκροτήματα, δάκρυα αλλά και φιλιά. Στο τέλος όμως όλοι ζουν καλά!

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το κατσικάκι με τη γραβάτα

  Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

  Εικονογράφος: Χρύσα Σπυρίδωνος

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1588-2

  Σελίδες: 32

  Ημερομηνία Έκδοσης: 08/11/2018

  Επεξεργασία εικόνας: Σοφία Σαμιώτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here