Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το κόκκινο γιλέκο - Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Το κόκκινο γιλέκο – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Το κόκκινο γιλέκο» κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Σαββάλας, σε εικονογράφηση Γιάννη Σκουλούδη. Ανήκει και αυτό στη σειρά Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία που, εκτός από μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες, προσφέρει γνώση και αφορμή για πολλές συζητήσεις και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

  Οι ήρωες του βιβλίου είναι τα πουλιά. Ο καλογιάννος -ή κοκκινολαίμης, όπως όλοι τον γνωρίζουμε- είναι ερωτευμένος με μια κυριαρίνα αλλά εκείνη δεν τον αγαπά. Δεν τον θεωρεί κατάλληλο για να τον βάλει στη ζωή της.

  Δεν με θέλει! Της πέφτω λίγος, λέει! Λίγος ποιος; Εγώ! Μα κυρία μου… Της είπα «το κορμί μου φτάνει να τυλώσει χίλιους καλεσμένους. Το χρυσό μου το κεφάλι χορταίνει βασιλιά».

  Και έλεγε τον πόνο του στον φίλο του το χελιδόνι, που φορούσε ένα όμορφο κόκκινο γιλέκο. Μέχρι που του ήρθε μια ιδέα και σκέφτηκε να την πει στο χελιδόνι.

  Να, σκέφτηκα να μου δανείσεις για λίγο το κόκκινο γιλέκο σου. Να το φορέσω και να κάνω δυο τρεις βόλτες καμαρωτός έξω από τη φωλιά της, Ε, δεν μπορεί… Θα ενθουσιαστεί από την ομορφάδα μου και θα δεχτεί να με πάρει για άντρα της.

  Θα του δανείσει το γιλέκο του το χελιδόνι; Θα ενθουσιαστεί τελικά η κυριαρίνα με τον κοκκινολαίμη;

  Δεν θα σας αποκαλύψω περισσότερα, για να απολαύσετε την ανάγνωση αυτού του βιβλίου όπως την απόλαυσα και εγώ. Μια ιστορία που παρέχει πολλές πληροφορίες για τα πουλιά, το ταξίδι των αποδημητικών πουλιών σε ζεστές χώρες, ενώ περνάει και πολλά μηνύματα στους αναγνώστες του, για τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ομορφιά της ψυχής.

  Εκτός όμως από το όμορφο κείμενο, υπέροχη είναι η εικονογράφηση του βιβλίου. Ο Γιάννης Σκουλούδης έχει δημιουργήσει υπέροχες εικόνες που σε ταξιδεύουν. Ο αναγνώστης μένει στις εικόνες και νομίζω ότι βοηθούν πολύ τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά να κατανοήσουν το κείμενο.

  Καλή ανάγνωση!

  Δε φτάνει να είναι νέος, έξυπνος ή δυνατός για να γίνει κάποιος αρχηγός. Χρειάζεται να έχει και μια καρδιά μεγάλη.

  Περίληψη: Ήρθε το φθινόπωρο και τα χελιδόνια ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στην Αφρική. Συγκεντρώνονται να βγάλουν αρχηγό. Οι υποψήφιοι όμως είναι… ο ένας χειρότερος από τον άλλον!
  «Αυτός που θα οδηγήσει το σμήνος πρέπει να βάζει το καλό σας πάνω από το δικό του εγώ» λέει στα χελιδόνια ένα άλλο πουλάκι, ο καλογιάννος, και βοηθάει τα διαβατάρικα πουλιά να βγάλουν για αρχηγό έναν… χελιδονοθησαυρό!

  Στοιχεία βιβλίου

  Το κόκκινο γιλέκο - Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη Τίτλος: Το κόκκινο γιλέκο

  Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

  Εκδόσεις: Σαββάλας

  ISBN: 978-960-493-561-1

  Σελίδες: 24

  Έτος κυκλοφορίας: 2018

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here