Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το κουρδιστό αβγό - Χρήστος Μπουλώτης

  Το κουρδιστό αβγό – Χρήστος Μπουλώτης

  -

  Το βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη «Το κουρδιστό αβγό» κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Παπαδόπουλος, σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη. Ανήκει στη σειρά Πετάει-Πετάει και απευθύνεται σε ηλικίες 5+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ευχάριστες ιστορίες μικρές σε έκταση για να μπορούν να τις διαβάσουν μόνα τους τα παιδιά της πρώτης και δευτέρας δημοτικού.

  Ο συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ένας συγγραφέας με διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γράφει μια ιστορία  ευφάνταστη, ευχάριστη αλλά και διασκεδαστική, και μας συστήνει τον ήρωά του τον Μήτσο, ένα αβγό.

  Ο Μήτσος δεν θέλει να ακολουθήσει τον κύκλο ζωής του αβγού. Δεν έχει  καμία διάθεση να γίνει βραστό ή τηγανητό και έτσι αποφασίζει να το σκάσει από το κοτέτσι και να γνωρίσει τον κόσμο.

  Γι’ αυτό κάποιο χειμωνιάτικο πρωινό που χιόνιζε, το έσκασε κρυφά από το κοτέτσι, χωρίς να πει λέξη στη μαμά κότα.

  Επειδή όμως και έξω από το κοτέτσι παραμονεύουν κίνδυνοι, για να προστατευτεί από τους ανθρώπους πηγαίνει σε έναν ζωγράφο για να τον κάνει να μοιάζει με άνθρωπο. Κι ύστερα, αφού αλλάζει όψη, πηγαίνει και σε μηχανικό.

  «Σε παρακαλώ, κύριε μηχανικέ, βάλε μου ένα κουρδιστήρι για να βαδίζω γρήγορα». Κι εκείνος πρόθυμα του κόλλησε στην πλάτη ένα μεταλλικό κουρδιστήρι και του ευχήθηκε καλή τύχη.

  Κι αφού πλέον δεν μοιάζει με αβγό και δεν κινδυνεύει από βράσιμο ή από ψήσιμο, είναι έτοιμο να γνωρίσει τον κόσμο, όπως είχε ονειρευτεί.

  Θα καταφέρει να κάνει ο Μήτσος το όνειρό του πραγματικότητα;

  Μια όμορφη και σύντομη ιστορία θα απολαύσουν οι μικροί αναγνώστες, που αναφέρεται στα όνειρα και στην προσπάθεια πραγματοποίησής τους. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, φτάνει να υπάρχει θέληση.

  Το βιβλίο περιέχει και πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με την ιστορία που διάβασαν αλλά και με το αβγό.

  Περίληψη: Ήταν ένα αβγό που το έλεγαν Μήτσο. Ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο αυτός ο Μήτσος. Γι’ αυτό, κάποιο χειμωνιάτικο πρωινό που χιονίζει, το έσκασε κρυφά από το κοτέτσι…

  Το κουρδιστό αβγόΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το κουρδιστό αβγό

  Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης

  Εικονογράφος : Ντανιέλα Σταματιάδη

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

  Σελίδες: 40

  ΙSBN: 978-960-412-756-6

  Ημ. Έκδοσης: 15/11/2007 

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here