Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Το μυστήριο των διαμαντιών - Widmark Martin

  Το μυστήριο των διαμαντιών – Widmark Martin

  -

  Το μυστήριο των διαμαντιών

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ένα όμορφο παιδικό βιβλίο με αρκετή δόση μυστηρίου, έπεσε πριν λίγες μέρες στα χέρια μου και το διάβασα απνευστί.

  Αναφέρομαι στο βιβλίο «Το μυστήριο των διαμαντιών» του συγγραφέα Μάρτιν Βίντμαρκ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Η μετάφραση του βιβλίου είναι της Άννας Παπαφίγκου, ενώ η Έλενα Βίλις έχει κάνει την εικονογράφηση του βιβλίου, το οποίο απευθύνεται σε ηλικίες 8+.

  Ανήκει στη σειρά Ντετέκτιβ Μαξ και Μάγια. Eίναι γνωστό σε όλους ότι τα παιδιά αγαπούν τα μυστήρια και χαίρονται να τα επιλύουν. Οι ήρωες του βιβλίου είναι ο Μαξ και η Μάγια, που έχουν ανοίξει το δικό τους γραφείο ιδιωτικών ντετέκτιβ, αναλαμβάνοντας ενδιαφέρουσες και επικίνδυνες αποστολές.

  Ο Μαξ βλέπει τώρα το Λόλο Σμιτ να βγαίνει από το ταχυδρομείο και να βάζει ένα κλειδί στην τσέπη του. Μετά επιστρέφει τρέχοντας στο κοσμηματοπωλείο.

  Η πρώτη τους αποστολή δεν θα αργήσει να φανεί. Θα βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη ενός κοσμηματοπωλείου στην ανακάλυψη του κλέφτη των διαμαντιών από το κατάστημά του. Οι υποψίες του ιδιοκτήτη πέφτουν στους τρεις υπαλλήλους του.

  Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να ανακαλύψουν τον ένοχο που παίρνει από το κοσμηματοπωλείο τα διαμάντια;

  Το μυστήριο των διαμαντιών – Widmark Martin

  Μια ιστορία που διαβάζεται με μια ανάσα. Απαιτεί όμως προσοχή στις λεπτομέρειες, προκειμένου τα παιδιά αναγνώστες να εντοπίσουν μαζί με τους ήρωες της σειράς του βιβλίου τον ένοχο της κλοπής.

  Βοήθεια! Η Μάγια είναι στο γραφείο του και σκαλίζει τα πράγματά του ψάχνοντας για στοιχεία.

  Ο Μαξ βλέπει το Λόλο ν’ ανοίγει την πόρτα και να χάνεται μέσα στο κτίριο. Τώρα χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει με κάποιο τρόπο να ειδοποιήσει τη Μάγια.

  Το διάβασμα πρώτα από όλα είναι απόλαυση. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι άκρως απολαυστικό και σίγουρα τα παιδιά θα χαρούν την ανάγνωσή του.

  Περίληψη: Γραφείο ιδιωτικών ντετέκτιβ ΜΑΞ-ΜΑΓΙΑ.
  Αναλαμβάνουμε όλες τις επικίνδυνες αποστολές.

  Ο Μαξ και η Μάγια είναι φίλοι και συμμαθητές. Στον ελεύθερο χρόνο τους τούς αρέσει να λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις. 
  Κάποιος κλέβει τα διαμάντια του κοσμηματοπώλη Μοχάμεντ Καράτ, που δεν μπορεί να φανταστεί πώς συμβαίνει αυτό. Οι ύποπτοι είναι πολλοί, και η υπόθεση πολύ μυστηριώδης. 

  Ο Μαξ και η Μάγια αναλαμβάνουν δράση… Μία ακόμη ευκαιρία για να αποδείξουν πόσο καλοί ντετέκτιβ είναι! Μια ιστορία που διαβάζεται εύκολα. Ένα μυστήριο που λύνεται δύσκολα. Η αστυνομική σειρά που μεταφράζεται σε 28 χώρες και έχει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το μυστήριο των διαμαντιών

  Συγγραφέας:  Widmark Martin

  Εκδόσεις: Κέδρος

  ISBN: 9789600447897

  Ημ. Έκδοσης: 16/05/2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here