Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Το παιχνίδι της Αλίκης - Δελίνα Βασιλειάδη

  Το παιχνίδι της Αλίκης – Δελίνα Βασιλειάδη

  -

  Το παιχνίδι της Αλίκης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το παιχνίδι της Αλίκης, της συγγραφέως Δελίνας Βασιλειάδη, είναι ένα θεατρικό έργο που απέσπασε το Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου 2018 της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Βραβεύτηκε με έπαινο στον 37ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2018 στην κατηγορία Θεατρικό Έργο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάπα.

  Ήρωας του έργου ο Μάρκος. Ένας διάσημος και βραβευμένος συγγραφέας, που τον τελευταίο καιρό όμως αδυνατεί να γράψει. Βρίσκεται σε απόγνωση και πανικό. Ο εκδότης του τον πιέζει, το αναγνωστικό του κοινό ανυπομονεί να διαβάσει το επόμενο αριστούργημά του. 

  Θα δω το παρελθόν σου μέσα σ’ αυτήν την κρυστάλλινη σφαίρα. Θα δω τα όνειρά σου και το αβέβαιο μέλλον σου μέσα σ’ αυτήν την κρυστάλλινη σφαίρα. Θα δω την ψυχή σου. Τι κρύβεις βαθιά μέσα σου.

  Βρίσκεται κλεισμένος σε ένα βρώμικο και ακατάστατο γραφείο, γεμάτο σκισμένα χαρτιά με σημειώσεις. Προσπαθεί να βρει την έμπνευση. Η καριέρα του κινδυνεύει. Η πίεση που υφίσταται αφόρητη. Ακόμα και τις απαντήσεις μιας συνέντευξής του, δεν βρίσκει τη δύναμη να τις ολοκληρώσει.

  Το παιχνίδι της Αλίκης

  Επικαλείται τη Μούσα του, την Αλίκη, που τη γνώρισε στο Παρίσι και την παντρεύτηκε. Η Αλίκη υπακούει στο κάλεσμά του κι εμφανίζεται στο γραφείο του. Μπαίνει στην ψυχή του και τη σκάβει. Τότε έρχονται στην επιφάνεια αλήθειες πικρές, ψέματα που πονούν και φόβοι που κυριεύουν το μυαλό του.

  Θα δω τι έκρυβε κι αυτή στην ψυχή της. Στην καρδιά της. Και στο νου της. Θα δω πού πήγε όταν βγήκε να σε ψάξει μέσα στη σκοτεινή νύχτα. Εκτός αν δεν θέλεις. Θέλεις;

  Τίποτα δε θα είναι το ίδιο για τον Μάρκο μετά τη φυγή της Αλίκης.

  Είναι το δεύτερο θεατρικό έργο της Δελίνας Βασιλειάδη που διαβάζω. Διαβάζοντάς το, περνούσαν συνεχώς εικόνες μπροστά από τα μάτια μου. Ένιωσα ότι βρισκόμουν στην πλατεία ενός θεάτρου και παρακολουθούσα τον Μάρκο πάνω στη σκηνή, να υποφέρει από το παιχνίδι της Αλίκης.

  Ελπίζω ο Μάρκος και η Αλίκη να βγουν κάποια στιγμή από τις σελίδες του βιβλίου και να παρουσιαστούν μπροστά σε κοινό που διψά για καλό, σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο.

  Περίληψη: Μη μου πεις τώρα πια δεν σ’ αρέσουν τα παιχνίδια.

  Τόσο πολύ μεγάλωσες;

  Παλαιότερα έπαιζες με τις ώρες.

  Το παιχνίδι της ΑλίκηςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το παιχνίδι της Αλίκης

  Συγγραφέας: Δελίνα Βασιλειάδη

  Εκδόσεις: Κάπα

  Σελίδες: 64

  ISBN: 978-960-628-038-2

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Επεξεργασία εικόνας: Χρυσούλα Παπαβασιλείου  

  Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ Will O’ Wisp
  Επόμενο άρθροBιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here