Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Μουσεία Luciano Pavarotti: Τo Σπίτι-Μουσείο του

  Luciano Pavarotti: Τo Σπίτι-Μουσείο του

  -

  Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι ένθερμος οπαδός της λυρικής μουσικής, δεν αμφισβητεί την αξία του Ιταλού τενόρου Luciano Pavarotti.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στους υψηλότερους φθόγγους της έκτασης του τενόρου, για την οποία είχε κερδίσει το προσωνύμιο «βασιλιάς των υψηλών ντο». Θεωρούνταν ένας από τους εκλεκτότερους τραγουδιστές του μπελ κάντο των τελευταίων χρόνων. Ακόμα και στην υψηλότερη έκταση, η φωνή του παρουσίαζε αξιοσημείωτη καθαρότητα και τονική ακρίβεια.

  Luciano Pavarotti

  Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1935 στη Μόντενα της Ιταλίας. Ο πατέρας του ήταν αρτοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δάσκαλος φωνητικής και, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’50, αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής. Η σταδιοδρομία του άρχισε το 1961, όταν κέρδισε το διαγωνισμό Ρέτζο Εμίλια και τραγούδησε στην όπερα Πουτσίνι. Από τότε κατέκτησε το ιταλικό ακροατήριο.

  Το 1963 για πρώτη φορά εμφανίστηκε έξω από την Ιταλία, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Από εκεί άνοιξαν οι δρόμοι για την υπόλοιπη Ευρώπη. Το 1965 είχε πλέον εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας παντού τεράστια επιτυχία, προκαλώντας πρωτοφανή ενθουσιασμό. Τραγούδησε στις μεγαλύτερες όπερες. Συνέχισε πηγαίνοντας στην Αμερική, την Αυστραλία και την Άπω Ανατολή.

  Το 2004 εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε σκηνή της όπερας, αν και συνέχισε να τραγουδάει σε συναυλίες. Η τελευταία εμφάνισή του ήταν το Φεβρουάριο του 2006 στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο. Είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με πέντε βραβεία Γκράμι.

  Toν Ιούλιο του 2006, ο Pavarotti, διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Πέθανε στο σπίτι του στην ιταλική πόλη Modena, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν σε μια τηλεοπτική εκπομπή στις αρχές του 2007.

  Το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μετατράπηκε από τη σύζυγό του σε μουσείο και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό για να γνωρίσουν όλοι τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ερμηνευτή.

  Πηγές: wikipedia

  Casa Museo Luciano Pavarotti

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here