Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021
More
  ΑρχικήΕλληνική ΛογοτεχνίαΑκίνδυνος - Αφροδίτη Μανουσάκη

  Ακίνδυνος – Αφροδίτη Μανουσάκη

  -

  Ακίνδυνος – Αφροδίτη Μανουσάκη

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

  «Ακριβώς. Ακίνδυνος. Ακίνδυνος, δηλαδή, είναι το όνομά μου» συστήθηκε κι από την άλλη μεριά ακούστηκε το πνιχτό γέλιο της Πένυ που το σταμάτησε το αυστηρό και επικριτικό βλέμμα του Ευσταθίου. Ο Ακίνδυνος την κοίταξε, αλλά δεν έδωσε σημασία.

  ΑκίνδυνοςΑυτός είναι ο ήρωας του βιβλίου. Ο Ακίνδυνος. Κάπου σίγουρα τον έχουμε συναντήσει στην πραγματική μας ζωή. Είναι ένας άνθρωπος ήσυχος, εργατικός, συνεπής στις υποχρεώσεις του που όμως δυστυχώς ζει στην Ελλάδα, στη χώρα που τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβραβεύεται. Ίσα ίσα πάντα κάποιος ψάχνει για έναν Ακίνδυνο, για να του φορτώσει κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται.

  Και κάπου εδώ ξεκινάει η περιπέτειά του αφού – αφελώς, όπως θα έλεγαν μερικοί, ή με την προσταγή της καθαρής συνείδησής του, όπως θα υποστήριζαν κάποιοι άλλοι – επιλέγει να παραδώσει το φάκελο με τα χρήματα που βρίσκει στον κάτοχό τους.

  Φόρεσε το μπουφάν του κι ένιωσε το βάρος της δεξιάς τσέπης για μια ακόμη φορά. Ένα βάρος που μπορούσε να τον ξαλαφρώσει από πολλά προβλήματα, μα δεν το επιθυμούσε πια.

  Εγκλωβισμένος στο γάμο του, στα χρέη του, σε μια ζωή με υλικές απαιτήσεις που δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ευτυχώς δεν είναι μόνος του…

  Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από το μυστήριο γύρω από το φάκελο με τα χρήματα, μας βάζει στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής του τόπου μας, όπου το χρήμα και η εξαπάτηση τις περισσότερες φορές είναι πρωταγωνιστές.

  Με καθαρό λόγο, μεστό, η συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας της, με τους δευτερεύοντες ήρωες πολλές φορές να κλέβουν την παράσταση. Δουλεμένοι χαρακτήρες και διάλογοι που δεν γεμίζουν απλώς τις σελίδες του βιβλίου. Μια περιπέτεια γρήγορη, συναρπαστική, αληθινή που σίγουρα θα σας βάλει σε σκέψεις.

  Περίληψη: Ο Ακίνδυνος είναι ένας άνθρωπος εντελώς… ακίνδυνος. Στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα χρέη και η ατυχία τον κυνηγούν. Λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές βρίσκει δουλειά με μέσον σ’ ένα εκλογικό γραφείο. Και κάπου εκεί τα πράγματα περιπλέκονται… Μια μέρα πέφτει τυχαία στα χέρια του ένας φάκελος με χρήματα. Πολλά χρήματα. Ύστερα από μια σύντομη πάλη με τη συνείδησή του αποφασίζει να τα επιστρέψει στον κάτοχό τους.

  Ως ανταμοιβή για την καλή του πράξη βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σουρεαλιστική υπόθεση, με την Αστυνομία και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο κατόπι του. Ο μόνος σύμμαχός του είναι η Φανή, μια νεαρή ψυχολόγος που λατρεύει να εξιχνιάζει μυστήρια. Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά, και ο χρόνος που έχουν για ν’ αποδείξουν την αθωότητα του Ακίνδυνου, λίγος.

  Ένα γλυκόπικρο βιβλίο που σατιρίζει την κοινωνική υποκρισία, την παρακμή του δημοσιογραφικού κόσμου και τον ξεπεσμό της πολιτικής σκηνής.

  ΑκίνδυνοςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ακίνδυνος

  Συγγραφέας: Μανουσάκη Αφροδίτη

  Εκδόσεις: Πνοή

  ISBN: 9786185307653

  Αριθμός Σελίδων: 262

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here