Αρσέν και Φαντομά

Προσωπική άποψη: Μαρία Γραμμένου

Στην μικρή κοινωνία των ζώων, το διάσημο ερευνητικό γραφείο «Αρσέν και Φαντομά» προσπαθεί να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την φήμη του  που κινδυνεύει από ένα ανταγωνιστικό μοχθηρό μπουλντόγκ.

Η αγωνία του Αρσέν να ξεσκεπάσει τον Τσουμπάκα, το κακό μπουλντόγκ που προσπαθεί να πάρει με το μέρος του όλα τα ζώα της γειτονιάς, κάνουν την ιστορία ιδιαίτερα διασκεδαστική και με πολύ χιούμορ.

Ο Αρσέν για να διατηρήσει την αγάπη των φίλων του, θα πολεμήσει μέχρι τέλος ώστε να γίνει πάλι ο αγαπημένος ντετέκτιβ της γειτονιάς. Αρχίζει τις νυχτερινές περιπολίες με τη Φαντομά για να εξιχνιάσει την απαγωγή ενός παπαγάλου. Η αποκάλυψη θα τον κάνει χαρούμενο και θα τον δικαιώσει σε όλους.

Η Έλενα δεν φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τη συνάντηση. Μάλλον το ραντεβού τους ήταν προκαθορισμένο. Τρομερό!

Οι δυο μοχθηροί αντάλλαξαν μερικά ψιθυριστά λόγια κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, μπροστά ο ένας και πίσω ο άλλος.

Μάλλον θα πήγαιναν για να κάνουν άλλη μια μοχθηρία, υπέθεσα κι έπαιξα τα μουστάκια μου!

Ένα έξυπνο, γρήγορο και διασκεδαστικό μυθιστόρημα για παιδιά, που προσπαθεί να μεταφέρει μηνύματα για να σκεφτούν το καλό και τη μοχθηρία, την ανταγωνιστικότητα αλλά και την προσφορά προς όλους όσους αγαπούν. Πλούσιο σε διάλογους, βοηθά το παιδί να κατανοήσει με ευκολία το νόημα και του δημιουργεί ευχαρίστηση κατά την διάρκεια της ανάγνωσης. Η εξαιρετική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια βοηθά πολύ στη ροή της ιστορίας.

Περίληψη: Ο σπουδαίος ιδιωτικός ντετέκτιβ Αρσέν και η αδερφή του, η Φαντομά, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: Ο νεοφερμένος σκύλος της γειτονιάς διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι είναι καλύτερος ντετέκτιβ από αυτούς και απειλεί να βάλει λουκέτο στο Αρσέν & Φαντομά, Γραφείο Ιδιωτικοτάτων Ερευνών, στέλνοντας τα θρυλικά αδέρφια ολοταχώς στο ταμείο ανεργίας.

Στο μεταξύ, η μυστηριώδης απαγωγή της Φεράντε, του παπαγάλου του τυροπιτάδικου, περιπλέκει τα πράγματα και δυσκολεύει την υπόθεση! Ποιος είναι ο ένοχος; Θα μπορέσει άραγε ο Αρσέν να τον ανακαλύψει;

Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου 

Συγγραφείς: Αθανασιάδης Κυριάκος & ΤσιλιγγερίδουΚίκα 

Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

ISBN: 978-960-569-743-3

Σελίδες: 96

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here