Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2019
More
  Αρχική Μουσεία Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων

  Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων

  -

  Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το πανέμορφο νησί. Μετά το Κάστρο, σειρά έχει το Αρχαιολογικό Μουσείο των Κυθήρων. Μετά από μία μακρά περίοδο εννέα χρόνων που έμεινε κλειστό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, πλήρως ανακαινισμένο και με μία σύγχρονη έκθεση.

  Για όποιον επισκεφτεί τα Κύθηρα θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφτεί και να μη θαυμάσει από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Χώρα. Ο χώρος που στεγάζεται το μουσείο έχει παραχωρηθεί από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο.

  Το μουσείο έχει δύο αίθουσες. Η πρώτη, η κύρια αίθουσα, στα δεξιά περιλαμβάνει ευρήματα των προϊστορικών και κλασικών κυρίως χρόνων από το νησί, με βασικό το μαρμάρινο λιοντάρι του 6ου αι. π.Χ., εύρημα των αρχών του 19ου αι., το οποίο μάλλον προέρχεται από το Παλαιόκαστρο.

  Στη δεύτερη αίθουσα, η οποία είναι και μικρότερη, παρουσιάζονται ευρήματα από πρόσφατες ανασκαφές και νεότερα, ενετικά κυρίως, δείγματα της ιστορίας του νησιού, όπως πέτρινα οικόσημα της περιόδου της Ενετοκρατίας, επιτύμβιες πλάκες, ενώ ξεχωρίζει το μαρμάρινο άγαλμα, σύμπλεγμα της Αφροδίτης και του Έρωτα, πιθανόν έργο της Αναγέννησης το οποίο ίσως προέρχεται από τη Βενετία.

  Επίσης στο μουσείο παρουσιάζονται δείγματα προϊστορικών αγγείων, μινωικής και μυκηναϊκής περιόδου κυρίως από την Παλαιόπολη, μαρμάρινα γλυπτά, κεραμικά, επιγραφές, νομίσματα. Λόγω έλλειψης χώρου, πολλά από τα ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς.

  Ανοιχτά καθημερινά (εκτός Δευτέρας)

  Είσοδος 4 ευρώ

  Αρχαιολογικό Μουσείο

  Χώρα, 80100 Κύθηρα

  Τηλ. +30 2736039012

  Πηγή: Kythera.gr

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!