Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Επίσκεψη στο νησί Burano

  Επίσκεψη στο νησί Burano

  -

  Επίσκεψη στο νησί Burano

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από την πλατεία του Αγίου Μάρκου θα πάρουμε το vaporetto και σε περίπου μισή ώρα θα βρεθούμε στο πολύχρωμο νησάκι της Βενετίας.

  Το Burano είναι γνωστό για τα μικρά, ζωγραφισμένα σπίτια του, τα οποία είναι δημοφιλή στους καλλιτέχνες. Τα χρώματα των σπιτιών ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σύστημα, που ξεκίνησε από την χρυσή εποχή της ανάπτυξής του. Αν κάποιος επιθυμεί να χρωματίσει το σπίτι του, πρέπει να στείλει ένα αίτημα στην κυβέρνηση, για να μάθει για τα συγκεκριμένα χρώματα που του επιτρέπονται να χρησιμοποιήσει.

  Τώρα γιατί τα σπίτια είναι χρωματιστά; Μερικοί λένε ότι έτσι οι αλιείς θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν τα σπίτια τους από μακριά, άλλοι λένε ότι τα χρώματα έχουν τη δύναμη να διώχνουν το κακό μάτι. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το σίγουρο είναι ότι δημιουργούν μια μοναδική ομορφιά χαρακτηριστική του μικρού αυτού νησιού.

  Το νησί παλιά φημιζόταν και για τις δαντέλες του που έφτιαχναν οι γυναίκες με βελόνες. Γίνονταν και εξαγωγές δαντέλας. Το 1872 άνοιξε το πρώτο εργαστήριο κατασκευής δαντέλας όπου γυναίκες μάθαιναν να φτιάχνουν δαντέλες και αυτό συνεχίστηκε για πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα υπάρχει στο νησί το Μουσείο Δαντέλας, που δημιουργήθηκε το 1981.

  Ένα από τα αξιοθέατα του νησιού είναι και η εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου με καμπυλωτό καμπαναριό.

  Επίσκεψη στο νησί Burano

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση