Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Δισεκατομμυριούχος ετών 12 - Walliams David

  Δισεκατομμυριούχος ετών 12 – Walliams David

  -

  Δισεκατομμυριούχος ετών 12

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή ενός δωδεκάχρονου δισεκατομμυριούχου; Ό,τι και να φανταστείτε, ίσως αποδειχτεί πολύ λίγο.

  Ζούσε σε ένα τεράστιο σπίτι. Είχε ό,τι παιχνίδι επιθυμούσε, αρκεί να το ζητούσε από τον πατέρα του. Να φανταστείτε, μια φορά που ξέχασε κάτι στο σπίτι, ο πατέρας του πήγε με το ελικόπτερο στο σχολείο για να του το δώσει.

  Ο ήρωας του βιβλίου, ο Τζο, δεν γεννήθηκε πλούσιος. Αντιθέτως, γεννήθηκε φτωχός και ο πατέρας του ήταν εργάτης σε κάποιο εργοστάσιο. Χάρη σε μια εφεύρεση του πατέρα του, η ζωή του άλλαξε και απέκτησε η οικογένειά του μια τεράστια οικονομική άνεση.

  Παρόλο που έμεναν εκεί αρκετά χρόνια, ο Τζο είχε εξερευνήσει μόνο το ένα τέταρτο του βασικού σπιτιού. Στις ατελείωτες εκτάσεις γύρω του υπήρχε γήπεδο τένις, λίμνη για βαρκάδα, ελικοδρόμιο, ακόμα και πλαγιά εκατό μέτρων με ψεύτικο χιόνι για σκι. Όλες οι βρύσες, τα πόμολα και οι λεκάνες ήταν από ατόφιο χρυσάφι.

  Μπορεί να είχε ό,τι επιθυμούσε αλλά υπήρχε κάτι που του έλειπε και αυτό δεν αγοράζεται ούτε με όλα τα πλούτη του κόσμου.

  disekatommyrioyxos-etwn-12

  Ο συγγραφέας του βιβλίου, Ντέιβιντ Ουάλιαμς, πετυχαίνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο να γράψει ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, συνδυάζοντας το χιούμορ και τα μηνύματα προς τους αναγνώστες του.

  Δεν είναι τυχαίο που το όνομα του συγγραφέα συνοδεύεται πάντα από αριθμούς με πολλά μηδενικά στο τέλος τους. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πουλήσει δεκάξι εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε πενήντα γλώσσες. Δικαίως.

  Κοίταξε μετά στα ράφια του τα ακριβά παιχνίδια και τις συσκευές. Τα μάτια του τράβηξε ο μικρός πύραυλος από χαρτί τουαλέτας που του είχε φτιάξει ο μπαμπάς του όταν ακόμη δούλευε στο εργοστάσιο. Θυμήθηκε ότι ήταν το δώρο του για τα  όγδοα γενέθλιά του. Οι γονείς του ήταν ακόμη μαζί τότε και ο Τζο πίστευε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε πραγματικά ευτυχισμένος.

  Είναι ιδιαίτερο χάρισμα να μπορείς να γράφεις βιβλία που λατρεύουν οι μικροί αναγνώστες αλλά ταυτόχρονα μέσα από τη γραφή να περνάς μηνύματα χωρίς διδακτισμό, κάτι που δεν είναι αρεστό στα παιδιά.

  Το βιβλίο μού κράτησε υπέροχη συντροφιά και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μπορεί να απευθύνεται σε ηλικίες από 9+ αλλά θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να το διαβάσουν και οι γονείς. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε εμείς οι ενήλικες ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά και καθημερινά και να το μεταδώσουμε και στα παιδιά μας αν θέλουμε να είναι πραγματικά ευτυχισμένα στη ζωή τους.

  Περίληψη: Ο Τζο Πατάτας είναι το πιο πλούσιο δωδεκάχρονο αγόρι του κόσμου.

  Ο Τζο έχει τα πάντα: ένα κατάδικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο Φόρμουλα 1, χιλιάδες αθλητικά παπούτσια, μέχρι και έναν ουρακοτάγκο για μπάτλερ! 

  Ναι, ο Τζο έχει τα πάντα αλλά του λείπει κάτι που το αποζητά πραγματικά: ένας φίλος…

  disekatommyrioyxos-etwn-12Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Δισεκατομμυριούχος ετών 12

  Συγγραφέας: Walliams David

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  Σελίδες: 224

  ISBN: 978-618-01-0212-3

  Ημ. Έκδοσης: 22/04/14

  Επεξεργασία εικόνας: Μ. S. Liove