Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
More

  Εκδόσεις Γραφή

  -

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, θα γνωρίσουμε τις Εκδόσεις Γραφή. Σας προτείνουμε να διαβάσετε τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

  Ρωτάει η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου;

  Εκδ.Γραφή: Η μόνη ιστορία που (δεν) κρύβεται είναι αυτή της αγάπης μας για το καλό βιβλίο. Καλό κυρίως σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών, ποιότητα χαρτιού, σελιδοποίηση, εξώφυλλο. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε βιβλία που θα μείνουν στον χρόνο και θα έχουν πάντα να πουν κάτι στους αναγνώστες. Καθώς σε λίγο καιρό κλείνουμε έναν χρόνο λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που μετράμε ήδη 10 τίτλους αξιόλογων βιβλίων στην πνευματική φαρέτρα μας. Δέκα εξαιρετικούς συγγραφείς που μαζί τους χτίζουμε αυτό το οικοδόμημα και συνεχίζουμε δυναμικά.

  Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδ.Γραφή: Ταξίδι και όνειρα είναι ταυτόσημα για εμάς. Δηλαδή, όνειρό μας είναι το ίδιο το ταξίδι. Θέλουμε να το χαρούμε, να το ευχαριστηθούμε, να το απολαύσουμε. Και φυσικά όχι μόνοι μας αλλά με καλή παρέα, τους συνεργάτες μας, τους συγγραφείς μας, τους αναγνώστες μας. Μέχρι τώρα και μετά από σχεδόν έναν χρόνο λειτουργίας το πρόσημο είναι θετικό, είμαστε ενθουσιασμένοι και συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πάθος και ένταση.

  Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδ.Γραφή: Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν συστατικά επιτυχίας, όχι μόνο για τους εκδοτικούς οίκους, αλλά για κάθε επαγγελματικό εγχείρημα. Πέρα από τα βασικά και ίσως τετριμμένα, εμείς έχουμε θέσει τους δικούς μας κανόνες που πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσουν σωστά. Απόλυτη ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια στις σχέσεις μας με τους συγγραφείς. Αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο σεβασμό όλους τους συγγραφείς. Προσπαθούμε να μπαίνουμε στη θέση τους, να συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους, να είμαστε υποστηρικτικοί και δίπλα τους σε κάθε βήμα πριν και μετά την έκδοση του έργου τους.

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας;

  Εκδ.Γραφή: Στη βιβλιοθήκη μας υπάρχουν βιβλία από πολλούς εκδοτικούς οίκους μεγάλους και μικρότερους. Μας αρέσει να παρακολουθούμε τις νέες εκδόσεις, να διαβάζουμε τα νέα έργα που κυκλοφορούν, χαιρόμαστε όταν κυκλοφορούν ωραία βιβλία και μερικές φορές ζηλεύουμε κάποια από αυτά. 

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του site των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ.Γραφή: Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Η ευχή μας προς όλους είναι να παραμένουν δυνατοί, να παλεύουν με πίστη κάθε αντιξοότητα. Ένα καλό βιβλίο -όποιο κι αν είναι αυτό- σίγουρα δεν μπορεί να δώσει λύσεις, μπορεί όμως να δώσει διέξοδο, να αλλάξει ίσως τον τρόπο που σκεφτόμαστε και, γιατί όχι, να μας βοηθήσει να απεγκλωβιστούμε από τη «μαυρίλα» που μας περιβάλλει. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ίσως τα σπουδαιότερα λογοτεχνικά έργα έχουν γραφτεί στις πιο δύσκολες συνθήκες της ανθρώπινης ιστορίας. Η αγάπη, ο έρωτας, η πίστη, η θέληση για την ίδια τη ζωή πάντα θα είναι νικητές… όπως μάλλον συμβαίνει και με τα καλά βιβλία!

  Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα από τις Εκδόσεις Γραφή:  https://www.graphi.gr/ 

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ