Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδοτικός οίκος «Ακροβάτης» του Δημήτρη Στεφανάκη

  Εκδοτικός οίκος «Ακροβάτης» του Δημήτρη Στεφανάκη

  -

  Ο εκδοτικός οίκος «Ακροβάτης» του Δημήτρη ΣτεφανάκηΟ συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Στεφανάκης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι περισσότεροι από μας έχουμε διαβάσει τα βιβλία του «Μέρες Αλεξάνδρειας, Φιλμ Νουάρ, Ευτυχισμένες οικογένειες», «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι», «Άρια».

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνεντεύξη

  Κάποιοι άλλοι σίγουρα έχουν διαβάσει βιβλία της σειράς «Μεγάλες Αφηγήσεις», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπεύθυνος της σειράς αυτής ήταν ο συγγραφέας, γνωρίζοντας στο αναγνωστικό κοινό σπουδαία έργα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας όπως: «Ο κλέφτης των ποδηλάτων», «Το μαγικό βουνό», «Δωμάτιο με θέα», «Το μοναστήρι της Πάρμας» κ.ά.

  Λίγο πολύ, όλα όσα σας αναφέρω δεν είναι άγνωστα για σας. Ίσως όμως να μη γνωρίζετε ότι πριν λίγο καιρό δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα ένας νέος εκδοτικός οίκος. Αναφέρομαι στις εκδόσεις «Ακροβάτης».

  εκδοτικός οίκος «Ακροβάτης»

  Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» αποτελούν το κοινό όραμα ανθρώπων που αγαπούν τη λογοτεχνία αλλά και την τέχνη της τυπογραφίας. Βασικό τους μέλημα είναι η ανάδειξη επιλεγμένων κειμένων σε καλαίσθητες εκδόσεις. Οι εμπνευστές αυτής της προσπάθειας δεν θεωρούν ότι καινοτομούν σε μια χώρα όπου δεν έλειψαν ποτέ οι καλοί εκδότες και οι σημαντικοί συγγραφείς. Φιλοδοξούν ωστόσο να προσθέσουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα στο εκδοτικό πανόραμα.

  Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» εγκαινιάζουν τη σειρά της ελληνικής λογοτεχνίας με δύο βιβλία του Δημήτρη Στεφανάκη: το πρωτόλειο του συγγραφέα, τα Φρούτα εποχής, καθώς και το τελευταίο του μυθιστόρημα, Στο καφενείο του Αιόλου, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

  Εμείς να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδος ο εκδοτικός οίκος του κυρίου Στεφανάκη και να ακολουθήσουν πολλά και καλά βιβλία τόσο για τον ίδιο τον συγγραφέα όσο και για άλλους ομότεχνούς του.

  https://www.facebook.com/pg/Akrovatis.gr

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here