Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Ένα φοβισμένο ελεφαντάκι - Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Ένα φοβισμένο ελεφαντάκι – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Ένα φοβισμένο ελεφαντάκι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας. Ανήκει στη σειρά Βιβλία που ξεκλειδώνουν τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια ιστορία που αναφέρεται στον φόβο. Ήρωας του βιβλίου ένας μικρός ελέφαντας, που κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής του στη ζούγκλα, απομακρύνεται από το σπίτι και τη μαμά του. Χάνεται, αφού δεν θυμάται πώς να γυρίσει πίσω.

  Μαμάαα! Φώναξε.

  Κανένας δεν απάντησε. Το ελεφαντάκι είχε χαθεί.

  Ο μικρός ελέφαντας τρομοκρατείται. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν το φως παραχωρεί τη θέση του στο σκοτάδι της νύχτας. Μια νυχτερίδα θα του προτείνει να ακολουθήσει τα αστέρια στον ουρανό για να βρει τον δρόμο για το σπίτι του.

  Μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφασίζει να ακολουθήσει τη συμβουλή της νυχτερίδας. Στον δρόμο όμως θα συναντήσει και ένα άλλο ζώο που έχει και αυτό χαθεί. Μια μικρή λεοπάρδαλη που αναζητά και αυτή τη μαμά της.

  «Κι εγώ έχω χαθεί» την παρηγόρησε το ελεφαντάκι. «Έλα, θα ακολουθήσουμε μαζί τα αστέρια. Αν είμαστε δυο, θα φοβόμαστε λιγότερο».

  Θα καταφέρουν τα δυο ζώα να επιστρέψουν σύντομα στην αγκαλιά των δικών τους;

  Μια τρυφερή ιστορία μας παρουσιάζει η συγγραφέας, που βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους. Δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις μαζί τους, αλλά και ενημέρωση σε περίπτωση που κάποια στιγμή βρεθούν μακριά από τα οικεία τους πρόσωπα. Πώς θα πρέπει να αντιδράσουν; Σε ποιον θα απευθυνθούν; Πώς θα ξεπεράσουν τον φόβο που νιώθουν;

  Το βιβλίο στα χέρια των γονιών ή των εκπαιδευτικών μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τα παιδιά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, να μιλήσουν ανοιχτά για τις ανασφάλειες και τους φόβους τους και φυσικά να βρουν τρόπους που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν όσα φοβούνται.

  Περίληψη: Το ελεφαντάκι έχει χαθεί και δεν μπορεί να βρει τη μαμά του. Η ζούγκλα τού φαίνεται ξαφνικά τρομακτική. Ανάμεσα σε σκιές και παράξενες κραυγές που κάνουν τα πόδια του να τρέμουν, βρίσκει μια μικρή λεοπάρδαλη που επίσης έχει χαθεί. Θα μπορέσουν τα δυο φοβισμένα ζώα να βρουν τον δρόμο για το σπίτι τους;

  Στοιχεία βιβλίου

  Ένα φοβισμένο ελεφαντάκιΤίτλος: Ένα φοβισμένο ελεφαντάκι

  Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Εκδόσεις: Σαββάλας  

  Σελίδες: 24

  ISBN: 9789604932474

  Έτος Έκδοσης: 2014

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here